NENAD BJELICA: S Turcima će biti tvrdo, ali navijači će nas nositi do pobjede

Hrvatski nogometni trener Nenad Bjelica više neće voditi Trabzonspor, ali dobro poznaje hrvatski i turski nogomet pa je za Media servis najavio večerašnju utakmicu.

Piše: Tomislav Pašiček (Media servis)

Osijek jedva čeka vidjeti Vatrene koji će od 20:45 na Opus Areni jurnuti po tri boda protiv Turske u kvalifikacijama za Euro. Dogodi li se to Hrvatska će jednom nogom biti u Njemačkoj gdje će se iduće godine održati Europsko prvenstvo.

Nenad Bjelica puno je toga dobroga napravio dok je vodio Osijek, već je ranije rekao da mu je žao što nije dobio prigodu voditi ih i na novom zdanju, ali sudbina je tako htjela.

Dobro Bjelica poznaje i turski nogomet. Do prije nekoliko minuta zapravo je službeno i bio trener Trabzonspora no ipak se na kraju razišao s klubom iz Trabzona. Neće večeras biti u Osijeku, ali će svim srcem biti uz Vatrene.

“Možemo očekivati tvrdu utakmicu i to iz više razloga. S našim izostancima važnih igrača Perišića, Kramarića, Petkovića i odlaskom Livaje sigurno da nam je napadačka moć smanjena.

Naravno da očekujemo da ćemo uz pomoć naših navijača biti bolji i pobijediti i da ćemo uz tri boda praktički doći na još jedno veliko natjecanje”, rekao nam je Bjelica.

Tvrdi da su Turci još opasniji jer imaju novog trenera, Talijana Montellu.

“Uvijek pod novim trenerom ekipa dobro reagira jer dolazi do neke nove energije. Montella je već radio u Turskoj i poznaje njihov mentalitet. Ima i kod njih nekoliko izostanaka, ali mislim da sve mogu nadoknaditi s igračima koje imaju”, rekao je Bjelica.

Hrvatska je vodeća u skupini D i ima 10 bodova kao i druga Turska, ali Vatreni su odigrali meč manje.