NENAD BJELICA: Protiv Hajduka na Poljudu, bod nije nikada loš

bjelica

“Odigrali smo utakmicu po jako lošem vremenu, utjecalo je to na razinu nogometa. Ni Hajduk ni Dinamo ne žele igrati na ovaj način, dugim loptama čekajući grešku protivnika i danas ništa drugo nije bilo ni moguće”, rekao je o utakmici u Splitu strateg Dinama Nenad Bjelica.

“Nije ni bilo tog ranog pogotka koji bi otvorio utakmicu, kao da su se obje momčadi zadovoljavale s ovim rezultatom. Smatram da smo mi kroz pokušaje Šunjića i Olma bili malo bolji, ali da smo pobijedili ne bi mogao reći da je to zasluženo. Sve u svemu, zaslužena podjela bodova i idemo dalje. Neporaženi smo na teškom terenu, pred vatrenom publikom, to nas zadovoljava. Zadovoljava nas i kako smo defenzivno izgledali, dok u ofenzivi moramo i možemo puno bolje”.

Na konstataciju kako nije bilo agresivnosti i želje za pobjedom, Bjelica odgovara:

“Tako je izgledalo, kao da svi igramo na neriješen rezultat. Ja nisam zadovoljan pogotovo prvim poluvremenom naših ofenzivni igrača, pokazali smo premalo ambicioznosti. Bili smo dosta spori u reakcijama, nismo iskoristili vjetar na najbolji način kako smo htjeli i imali smo dvije situacije Gavranovića i Oršića kad nismo bili efektivni. Htjeli smo pobijediti, ali nedostajalo je one definitivne želje za pobjedom. To je nogomet, protiv Hajduka na Poljudu, bod nije nikada loš”.

Jeste li već mislima bili na Anderlechtu?

“Ne, vjerujte mi, osim Santinija i Milića još ne znam ni jednog igrača Anderlechta. Nismo još ni riječ progovorili o njima, to je sljedeća utakmica o kojoj ćemo sutra početi razgovarati. Mi se fokusiramo iz utakmice u utakmicu, jer je raspored jako gust”.

Olmo? “Bio je jedan od naših aktivnijih igrača, pogotovo u drugom dijelu kad smo ga stavili na lijevo krilo. Dosta dobro je izgledao u komparaciji s napadačkom četvorkom. Sigurno je to igrač koji ima veliki potencijal i budućnost ispred sebe. Sigurno je jedan od najkvalitetnijih mladih igrača Europe!”

 

Komentiraj