NEMAM SE S KIM SUČELITI: Kršitelj Ustava je politički kukavica, irelevantan je i nebitan

Andrej Plenković, čelnik HDZ-a i premijer, obratio se javnosti nakon sastanka Predsjedništva stranke. Izjavio je da je cilj stranke pristupanje OECD-u u sljedećem četverogodišnjem mandatu.

Naglasio je pozitivnu atmosferu unutar HDZ-a i izrazio uvjerenje da će birači prepoznati njihovu stabilnost i pouzdanost.

Plenković je odbacio mogućnost sučeljvanja s kršiteljem Ustava, ističući da je ta osoba postala irelevantna nakon što nije podnijela ostavku. “Kršitelj Ustava je imao do petka vremena dati ostavku, prema tome on je irelevantan i nebitan i pokazao se političkom i kukavicom”, rekao je kako prenosi N1, “Ne želimo da itko pretendira na mjesto premjera mimo izbora. Onaj tko želi biti premijer mora ići u političku utakmicu”, dodao je i rekao da se ne slaže ni s odlukom HDZ-a da se podrži Tihomir Orešković.

Govoreći o budućnosti, Plenković je rekao da će predsjednik HDZ-a u budućnosti biti iz prve izborne jedinice, postavljajući time novi standard.

Komentirajući političku situaciju, Plenković je kritizirao Grbina i stranku Možemo, sugerirajući da bi im bilo bolje da se usredotoče na rješavanje problema u Zagrebu. Također je istaknuo doprinos HDZ-a pozitivnim promjenama u Zagrebu.

Na pitanje o malom broju žena u stranci, Plenković je rekao da je to redundantna tema, ističući da HDZ ima više zastupnica nego mnoge druge stranke. Dodao je da je HDZ velika i utjecajna stranka s prisutnošću diljem Hrvatske.

Plenković je izrazio uvjerenje da Milanović neće dugo ostati predsjednik, kritizirajući njegovu ulogu u nabavi aviona Rafale. Izjavio je da su Hrvati ponosni na Vladu koja je osigurala sredstva za takvu nabavu.

Na kraju je komentirao prelete Rafalea, rekavši: “A za koga ih kupujemo, ne kupujemo ih da stoje u hangaru”.