NEMA VIŠE SUZA: Dječak s potrebama iz S. Broda može u školu – dobio osobnog asistenta

Podijelite članak

Riješen je slučaj dječaka s posebnim potrebama koji nije mogao započeti školsku godinu kao i druga djeca u Slavonskom Brodu, jer nije dobio osobnog asistenta.

Podsjetimo, to je objavio uz potresnu fotografuiju na Facebooku njegov otac Hrvoje Kozmus.

Priopćenjem su se oglasili iz uprave Slavonskog Broda i rekli kako će dječak od sutra dobiti osobnog asistenta:

“Na inicijativu Grada Slavonskog Broda dječak prvog razreda Osnovne škole Bogoslav Šulek koji je pomoćnika u nastavi trebao dijeliti s još dvoje djece, od sutra dobiva svog osobnog asistenta.

Naime, potaknut informacijom ravnateljice OŠ Hugo Badalić o izostanku s nastave dvije sestre kojima je za školsku godinu 2019./2020. dodijeljen pomoćnik u nastavi, a za koje su postojale opravdane indicije da su s obitelji odselile iz Hrvatske, Grad Slavonski Brod odmah je poduzeo sve kako bi utvrdio realno stanje, imajući u vidu slučaj dječaka koji je posljednja dva dana privukao pozornost javnosti.

Nakon što je od strane ravnateljice OŠ Hugo Badalić provjereno da je obitelj odselila iz Slavonskog Broda, nastojeći izaći u susret dječaku prvog razreda OŠ Bogoslav Šulek koji je pomoćnika u nastavi trebao dijeliti s još dvoje djece, Grad Slavonski Brod promptno je kontaktirao Ministarstvo znanosti i obrazovanja te ih obavijestio o novonastalim okolnostima uz molbu da se pomoćnik preusmjeri dječaku u Osnovnoj školi Bogoslav Šulek.

Zahvaljujući inicijativi Grada Slavonskog Broda te brzoj reakciji resornog Ministarstva koje je prepoznalo ovu priliku, dječaku je dodijeljen osobni pomoćnik u nastavi koji će mu već od sutra pomagati u svakodnevnim školskim obvezama”.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara je rekao: „Iznimno nam je drago što smo uspjeli izaći u susret dječaku čija nas je priča sve dirnula. Zahvaljujem ravnateljici što nam je skrenula pozornost na ovu priliku, ali i Ministarstvu koje je brzom reakcijom odobrilo naš prijedlog“.

Mediji su, čini se, opet pokrenuli da se jedan problem riješi.

Komentiraj