NEMA TRAGA BJEGUNCU ČALETI: Blokirani izlazi iz Splita – policija moli za pomoć

Sve snage splitske policije u potjeri su za Branimirom Čaletom koji je danas nakon suđenja za ubojstvo trudne Ukrajinke pobjegao s lisicama na rukama. Policija je za njime pucala, a još uvijek je u tijeku potraga.

Izvor: Media servis

O svemu se oglasilo i Ministarstvo pravosuđa. Kako je priopćilo Ministarstvo pravosuđa, “prilikom povratka i smještaja u specijalno vozilo istražnog zatvorenika B.Č. pred Županijskim sudom u Splitu došlo je do nedozvoljenog udaljavanja imenovanog istražnog zatvorenika.

Tom prilikom dvojica službenika pravosudne policije koji su bili u sprovođenju sukladno propisima su ispalili dva metka upozorenja u zrak kako bi onemogućili daljnji bijeg imenovanog, ali se imenovani nije zaustavio na dana upozorenja.

Napominjemo da državni službenik odjela osiguranja neće primijeniti vatreno oružje ako bi se time ugrozio život druge osobe.

Ovim putem Vas obavještavamo da je o bijegu istražnog zatvorenika upraviteljica Zatvora u Splitu bez odgode obavijestila Policijsku upravu prema sjedištu Zatvora radi raspisivanja tjeralice. Također, Zatvor u Splitu je o istome obavijestio nadležni Sud i Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave.

U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega”, stoji u priopćenju Ministarstva.

Građani su prvo javili da je bjegunac viđen na Turskoj kuli pa u susjendom kvartu Spinut, ali Čaleta nije pronađen. Sve snage splitske policije su na terenu, zatvoreni su izlazi iz grada, izdana je tjeralica i upozorenje graničnim postajama s Bosnom i Hercegovinom i ostalim zemljama u okruženju.

Splitska policija sve građane moli za pomoć. Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić: “Ako uoče Branimira Čaletu, neka odmah nazovu policiju na 192, a mi ćemo preuzeti sva daljnja postupanja”, poručila je Lolić.

Komentiraj