NEMA TAJNI ZA ŠPRAJCA: Evo kako je odgovorio ministru Krstičeviću

Podijelite članak
Foto:Screenshot
Foto:Screenshot

Zoran Šprajc je u svojoj popularnoj emisiji RTL Direkt ugostio ministra obrane Damira Krstičevića i razgovarali su o netom završenoj vojnoj vježbi “Velebit 18”, najvećoj od završetka Domovinskog rata pa je postavio i pitanje koje zanima sve građane Hrvatske – koliko je vježba koštala porezne obveznike?

Ministar je izbjegao odgovor rekavši kako se se čeka analiza Glavnog stožera pa je upitan da kaže makar okvirnu procjenu troškova s kojom su MORH i Glavni stožer ušli u pripremu vježbe. Odgovora nije bilo, ali je stiglo protupitanje – koliko vlasnike RTL-a košta ova emisija.

Šprajc mu je rekao da će mu svakako i to brzo odgovoriti, pa je tako i učinio.

“Evo, dakle ministre jedna emisija RTL Direkta, s direktnim i indirektnim troškovima, dakle i plaćama nas koji za nju rade, prosječno košta oko 2.100 eura, ili oko 15.500 kn po emisiji. To je dakako okvirna brojka koja zbog direktnih troškova danas može biti veća, a sutra manja, ali daje neku sliku naših troškova pa ako će to sad nekako pomoći da i MORH konačno izračuna makar okvirne i direktne troškove vojne vježbe ‘Velebit 18’, dakle bez plaća vojnika koji su u njoj sudjelovali, znamo da je to fakat  komplicirano, nama će isto tako biti drago dobiti i objaviti i taj odgovor”.

https://www.youtube.com/watch?v=5-GU_RyETSM

Komentiraj