NEMA ŠTRAJKA SC-A: Radnici postigli dogovor s ministrom Barišićem

Podijelite članak

pavo barišić

Ministar obrazovanja Pavo Barišić održao je uspješan sastanak sa Štrajkačkim odborom SC-a. Kako je otkrio prije početka sjednice Vlade, dogovor je postignut te su radnici Studentskog centra odustali od štrajka najavljenog u 13 sati pred Banskim dvorima.

Izvješće: Media servis

“Dogovorili smo se o onim pravima radnika koja zaposlenicima SC-a ne povećavaju materijalna prava da će se ona prihvatiti u vrlo kratkom roku, do kraja ovog tjedna. A kako sljedeće godine bude tekla sanacija nakon toga će se i o ostalim pravima iz Kolektivnog ugovora dovršiti pregovori”, istaknuo je Barišić.

Ministar obrazovanja nastavlja razgovor sa Štrajkačkim odborm SC-a u srijedu. Osvrnuo se i na proračun za sljedeću godinu, odnosno osiguravanje sredstava za prijevoz učenika.

“Svakako to je jedna stavka koja je i ove godine ušla, a za sljedeću godinu ćemo isto planirati. Mislim da to nije sporno”, rekao je. Što se tiče situacije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, rekao je kako je uloga Ministarstva nadzirati da se sve provodi zakonito.

“Teško mi je u ovom trenutku kazati, ali u svakom slučaju to je stvar koja pripada autonomiji Sveučilišta kako će oni svoje odnose regulirati s upravom fakulteta”, objašnjava ministar.

Komentiraj