NEMA MIRA U ZAGREBU: Hasanbegoviću i Esih smeta partizanski heroj Ivo Lola Ribar

Podijelite članak

esih, hasanbegović, ivo lola ribar

Sandra Švaljek, gradska zastupnica, koja se natjecala za gradonačelnicu Zagreba, na Twitteru je napisala: “Iz Dnevnog reda iduće sjednice Gradske skupštine… Prioritetne komunalne teme niti ovoga puta neće izostati.”

Na dnevnom je redu, objavila je Švaljek, prijedlog zaključka (uklanjanje biste Ive Lole Ribara), predlagatelja: Klub Zastupnika Neovisni za Hrvatsku.

Pojednostavljeno, Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i ekipa iz Nezavisni za Hrvatsku kane maknuti spomenik partizanskom heroju koji je prije mjesec dana vraćen.

Bista se nalazi u zagrebačkom parku Prilaza baruna Filipovića.

Kada je bista vraćena zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić rekao:

“Ovo smatram samo ispravljanjem gluposti koja je učinjena. I neka tako bude i ubuduće, a mi se okrenimo budućnosti”.

Dodao je i da svaka civilizirana zemlja, koja nije izvukla pouke iz bližnje i daljnje povijesti, mora ponovno tu povijest proživjeti te da on ne bi to proživljavao.

Potom je rekao: “Ponovno vraćamo Ivu Lolu Ribara na mjesto koje je. Ponovit ću – najveći, istinski heroji u svakom ratu leže ispod zemlje. Ivo Lola Ribar je jedan od najvećih heroja Drugog svjetskog hrvatskog antifašističkog rata. Da nije bilo Drugog svjetskog antifašističkog rata, mi Hrvatsku ne bi mogli imati danas”.

Spomenik je već nekoliko puta išaran. A kakva će mu biti sudbina tek će se vidjeti.

švaljek, faksimil

Komentiraj