NEMA MIRA U DOMOVINSKOM POKRETU: U prostorije stranke pozvana i policija

Nema mira u Domovinskom pokretu. U prostorijama stranke intervenirala je i policija, zbog financijske dokumentacije Nikoline Brajković, bivše Škorine asistentice.

Podsjetimo, Miroslav Škoro s mjesta predsjednika stranke otišao je 20. srpnja. Stranačke trzavice traju, saborski klub se rasipa, rejting stranke pada. – Ako bi jedan čovjek koji izađe uništio stranku, onda bolje da se nismo ni okupljali. Pokazat ćemo mi svoju snagu u vremenu koji dolazi, smatra Mario Radić, v.d. predsjednika Domovinskog pokreta, kako javlja HRT.

Slijede unutarstranački izbori.Već gotovo dva mjeseca nekad treća najjača stranka u zemlji nema čelnog čovjeka. Izborni procesi najavljeni su za ovaj tjedan.

– Uskoro će biti raspisani izbori, možda čak idući tjedan. Onda će se u skladu sa statutom, s našim izbornim pravilima održati izbori, najavio je 7. rujna Igor Peternel. O mogućim kandidatima ni danas ništa službeno. Neslužbeno, i dalje se spominje vukovarski gradonačelnik.

– Ja mislim da ćemo mi imati u roku mjesec dana unutarstranačke izbore. Svi koji su članovi DP-a mogu istaknuti kandidaturu. skupiti potpise i to je to, rekao je Radić.

Na novinarsko pitanje je li se netko istaknuo kao kandidat Radić je odgovorio: – Pa evo ja se neću sad istaknuti.

I dok se traži novo lice stranke, sukobi sa suradnicima Miroslava Škore se nastavljaju.

U prostorijama stranke intervenirala je policija. Na poslu se, uz pratnju odvjetnice, pojavila Nikolina Brajković, asistentica bivšeg predsjednika Domovinskog pokreta, koja je iz svog ureda htjela uzeti financijsku dokumentaciju koju je zatražila stranka.

– Ladica u kojoj je stajala ta financijska dokumentacija je bila otključana. Do tada je ključ imala samo ona. Naravno da je tada odlučila pozvati policiju da se utvrdi zatečeno stanje, objasnila je njezina odvjetnica Marija Štambuk.

– Mi smo pozvali policiju, jer nije htjela izaći. Ovo su stranačke prostorije i sva dokumentacija u stranci je stranačka dokumentacija. Ne postoji dokumentacija Nikoline Brajković ili bilo koga drugog, istaknuo je Radić.

Mediji su svojedobno objavili da su se posljednjih mjeseci Škorina predsjedanja strankom službenim karticama bez kontrole koristili upravo on i Nikolina Brajković, poslije je Škoro sve demantirao te zbog toga podnio i kaznene prijave.