NEMA MILOSTI ZA UBOJICU SINA: Vrhovni sud potvrdio 33 godine za Chiaru Pašić

Podijelite članak
Chiara Rojnić (Foto: Facebook)
Foto: Facebook

Presudu Županijskog suda u Puli, kojom su Puljanka Chiara Pašić i 15-godišnja maloljetnica proglašene krivima da su 23. svibnja 2017. zajedno ubile Denisa Pašića, trogodišnjeg sina Chiare Pašić, potvrdio je i Vrhovni sud.

Njihove žalbe, kao i onu Županijskog državnog odvjetništva u Puli, Vrhovni sud odbio je kao neosnovane.

Chiari Pašić potvrđena je kazna od 33 godine zatvora, ali ona još ipak nije pravomoćna.

Naime, zbog činjenice da je riječ o kazni dugotrajnog zatvora Pašić ima pravo na još jednu žalbu o kojoj će, u trećem stupnju, također odlučivati Vrhovni sud, piše Glas Istre.

Za 15-godišnju (su)počiniteljice ubojstva djeteta, 6. rujna pravomoćnom je postala odluka kojom je upućena u Odgojni zavod.

U njemu u može ostati najduže tri godine, uz to da se svakih šest mjeseci preispituje hoće li se ta mjera obustaviti ili zamijeniti nekom drugom odgojnom mjerom.

Prvostupanjskom je presudom i Chiari Pašić i maloljetnici izrečena mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana koji može trajati najdulje dvije godine, a maloljetnici i pojačane mjere odgoja.

Podsjetimo, strašno se zbojstvo dogodilo 23. svibnja 2017. godine između 19.14 i 20.36 sati, a iz presude kojom su Chiara Pašić i maloljetnica proglašene krivima proizlazi da su trogodišnjeg dječaka ubile u spavaćoj sobi stana u zgradi u Akvilejskom prilazu 2.

Dječaka koji je ležao na krevetu najprije je, držeći mu jastuk na licu, gušila maloljetnica, i to dok mu je majka Chiara držala noge. Potom je noge dječaka držala maloljetnica, a majka je stavila jastuk na njegovo lice i sjela na njega.

Agonija dječaka trajala je oko pola sata, utvrđeno je u dokaznom postupku, a sud je prilikom izricanja kazne tu činjenicu, što je potvrdio i Vrhovni sud, pravilno cijenio otegotnom okolnošću.

PISALI SMO:

OSUMNJIČENE ZA TEŠKO UBOJSTVO: Majka (32) uz pomoć maloljetnice ubila dječaka (3) u stanu – čitajte OVDJE.

DIRLJIVE RIJEČI ZA OPROŠTAJ: Evo što je rodbina napisala zgrožena ubojstvom malog Denisa – čitajte OVDJE.

Komentiraj