NEMA KRAJA SUKOBIMA: Most je fikcija, ne žele na izbore, znaju da nemaju više što tražiti

pero ćorić

Pero Ćorić iz stranke HSP-AS opet je išao oštro na Most za koji kaže da se radi o političkoj fikciji koja nema što tražiti pred građanima ukoliko dođe do novih izbora.

”Karamarko je morao biti sukreator u unutarnjim poslovima. Ovo ide u smjeru da se otupi njegova oštrica i da bi povukao ručnu. Osuđujem uključivanje obitelji u ovo i mislim da je to nekorektno”, kazao je Ćorić. ”Mi smo dobili mandat, ne zato što smo ljepši od Milanovića, iako ja i sada mislim da smo ljepši, nego jer smo sposobniji” , kazao je Ćorić.

Rekao je da je Most politička fikcija i da ne može “prihvatiti činjenicu da takva fikcija bira pomoćnike i zamjenike, a mi imamo stručne ljude koji u tome ne sudjeluju. Ono što ja radim je da glumim da imam informacije – mi ih skupljamo i meni bi trebalo dati Oscara.”

”Volio netko ili ne Bandića on ima 4 zastupnika i on je 3. politička opcija pa u razgovorima mora biti Milan Bandić 365. Tri političke opcije moraju razgovarati, a nakon toga mora oživjeti ovo Vijeće, zvalo se ono Vijeće staraca ili mudraca. Sve drugo je neprihvatljivo. Uvjeren sam da će Karamarko dokazati da optužbe nisu utemeljene”, kazao je Ćorić.

Ne vidi nikakvu političku odgovornost u slučaju suradnje tvrtke Ane Karamarko s tvrtkom lobista MOL-a. ”Ona je izjavila da je sve ugovore prekinula. Zakon je tu jasan”, rekao je Ćorić.

Budućnost Vlade ne vidi u preslagivanju. ”Ili ćemo raditi kako treba ili će biti izbori – ne vidimo budućnost u preslagivanju”, kaže. ”Govorim u ime našeg kluba. Most je ekipa koja ne želi ići na izbore, to tvrdim kategorički. Most zna da nema što tražiti ako izađu pred građane”.