NEMA JE ŠEST GODINA: Život glumice Dolores Lambaše ugasio se na današnji dan

Na današnji dan prije šest godina stradala je u prometnoj nesreći glumica Dolores Lambaša, a imala je samo 32 godine.

Za upravljačem automobila bio je glumac Stojan Matavulj (58) koji je zbog nesreće proveo osam mjeseci u zatvoru.

Sve se dogodilo u blizini Sredanaca u Brodsko-posavskoj županiji, a nakon nesreće Lambaša je prevezena u slavonsko-brodsku bolnicu gdje su sve pokušali, ali ozljede su bile toliko teške da nije bilo pomoći.

Dolores se s prijateljem Stojanom vraćala u Zagreb, nakon zabave s prijateljima. Čak su i htjeli su prespavati u Iloku, ali onda su donijeli odluku da krenu za Zagreb.

Negdje u 6,45 automobil Volvo koji je vozio Matavulj sudario se s drugim automobilom. Lambaša je izletjela iz vozila, iako je bila vezana.

dolores lambaša

Vozač drugog automobila kasnije je pričao kako je Matavulju rekao da je on u redu, a Matavulj mu je rekao da mu je kolegica teško ozlijeđena.

Sjeća se da je kleknuo pokraj nje i neprestano ju dozivao.

U trenutku stradanja karijera Lambaše bila je u usponu, pojavljivala se na filmu, televiziji, u kazalištu. I onda je došla strašna vijest.

Debitirala je u serijama 2006. godine ulogom Ruže u ”Odmori se, zaslužio si”, a potom su došle uloge u ”Zauvijek susjedi” i ”Zakon ljubavi”..

Okušala se i na filmu gdje je ostvarila i nekoliko filmskih uloga, a najpoznatija je ona u filmu Nikše Sviličića ”Vjerujem u anđele”.