NEMA DOGOVORA VLADE I SINDIKATA: Štrajk ide dalje – čeka se novi potez Vlade

Gotovo je tri sata trajao sastanak Vlade i sindikata u Banskim dvorima, ali dogovor još nije postignut, a nakon sastanka, novinarima su se obratili sindikati.

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama: “Predsjedniku Vlade prenijeli smo rezultate izjašnjavanja, prenijeli smo poruke zaposlenih u sustavu odgoja i obrazovanja, odluke tijela sindikata vezano uz rješavanje problema i način na koji možemo riješiti ovaj problem. Razgovarali smo i o nematrerijalnim pravima…

Naravno, razgovarali smo i o najvažnijem pitanju rješavanju koeficijenta složenosti poslova u sustavu odgoja i obrazovanja. Mnogo smo razgovarali, puno puta izrekli riječ koeficijent, završili smo razgovor na način da Vlada sad jasno zna naše stavove i da ćemo od Vlade dobiti odgovor”, rekao je Mihalinec te dodao:

“Sada je Vlada na potezu, a mi smo obavijestili premijera da smo na dispoziciji cijelog vikenda. Vlada nas može pozvati kada je našla rješenje koje će biti prihvatljivo sindikatima, tad mi možemo u jednom slučaju prekinuti štrajk. Ja sam siguran da Vlada razumije situaciju, situacija sigurno nije laka nikome, ali zaposleni su spremni boriti se za svoje zahtjeve”.

“Razgovarali smo tri sata o koeficijentima. Štrajk ide dalje… O zabrani štrajka nije bilo riječi”, rekla je Sanja Šprem iz Sindikata učitelja Hrvatske.

“Spremni smo za novi sastanak, ako treba i sutra i prekosutra i bilo kada”.

Komentiraj