NEKI NOVI TONOVI: Mlađahni se Ressler predomislio – podržat će Plenkovića

Sve je više onih koji se javno izjašnjavaju kako će na unutarstranačkim izborima u HDZ-u dati podršku aktualnom čelniku stranke Andreju Plenkoviću.

A bilo je dosta onih koji su se čudili kada je europarlamentarac Karlo Ressler nedavno rekao da nitko od njega neće imati a priori bjanko podršku.

I u medijima s epočelo špekulirati kako se nešto dogodilo u trokutu Karlo Ressler – Andrej Plenković – Vladimir Šeks.

Potom se oglasio Vladimir Šeks, čiji je Ressler posinak, te rekao kako je Andrej Plenković mentor Karlu Ressleru, te da će on sigurno podržati Andreja Plenkovića.

I nije dugo trebalo čekati. U Novom listu sada Ressler tvrdi da je za njega ipak Plenković najbolji odabir i kaže da je bio žrtva “neutemeljenih interpretacija”.

Na pitanje kako je prije dva tjedna rekao da nitko nema apriori bjanko podršku. Ressler sada Kaže:

“Meni se to čini kao dosta normalan stav. Bilo je i neutemeljenih interpretacija koje su išle puno dalje od onoga što sam rekao. Ali prošlo je vrijeme polaganja nekakvih političkih zakletvi vjernosti. Godine 2020. se ne može očekivati razmišljanje u kategorijama političkih prisega, a posebice unaprijed, prije nego su i raspisani izbori.

Moramo inzistirati na znanju i poštenju, nastaviti s modernizacijom HDZ-a i prilagodbom izazovima današnjice. Moramo objektivno sagledati rezultate, sve ono što je napravljeno, ali i kako osnažiti HDZ.

I zbog svega toga smatram da je na predstojećim unutarstranačkim izborima Andrej Plenković najbolji odabir za HDZ, ali isto tako smatram da je iznimno važno da se u vodstvu HDZ-a okupe svi dijelovi stranke”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/resslerkarlo/posts/463467414538638″ bottom=”30″]