NEGDJE JE ZAPELO: Hoće li Bandić, bivši gradonačelnik Zagreba, dobiti spomenik?

Bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić još nema spomenik na mjestu počivališta, a preminuo je 28. veljače 2021.

Podsjetimo bilo je sporno i grobno mjesto, no poslije je utvrđeno da je dodijeljeno sukladno proceduri. Potom je obitelji i ustupljeno na korištenje Bandićevo grobno mjesto.

Spomenika još nema i čini se da ga neće biti tako brzo.

Zagrebački Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode do danas nije zaprimio službeni zahtjev za odobrenje za izradu nadgrobnog spomenika na grobu Milana Bandića, koji je prije više od pet mjeseci Vesni Bandić, supruzi preminuloga gradonačelnika, ustupio grobno mjesto na Mirogoju na kojem je pokopan njezin suprug, rekli su iz Grada Zagreba za Jutarnji list.

Vesna Bandić kaže kako je to “na sebe pruzela stranka”, a Slavko Kojić, predsjednik stranke Bandić Milan 365, kaže kako u stranci “nikada i ni s kim o tome nisu razgovarali”.

“Stranka nema kapacitete da tako nešto napravi niti smo s nekim o tome razgovarali. Bandić je umro kao aktualni gradonačelnik i zapravo bi to trebala biti odgovornost gradske uprave. Ipak je riječ o gradonačelniku koji je bio na vlasti 20 godina, a preminuo je dok je bio na vlasti”, kazao je Slavko Kojić.

Foto: Screenshot/Nova TV
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!