NEĆE MOĆI U SABOR: Nisam i neću se cijepiti, moje je pravo imati virus – kaže Hasanbegović

Nova epidemiološka pravila od 15. studenog vrijede i u Saboru, pa u Sabor neće moći ući zastupnici koji nemaju covid-potvrdu niti se žele testirati kako bi dokazali da su negativni.

Podsjećamo kako je tajnik Sabora Davor Orlović rekao novinarima da se mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite neće primjenjivati samo na službenike koji rade u Saboru i posjetitelje nego i na zastupnike.

Većina zastupnika se cijepila ili je preboljela koronu,ali ima ih koji ne spadaju niti u jednu od te dvije kategorije, a odbijaju se i testirati, poput Zlatka Hasanbegovića.

Zastupnik Domovinskog pokreta ne može vjerovati da od 15. studenog više neće moći slobodno ulaziti u Sabor.

“To je nemoguće. Čak i da su sami zastupnici donijeli dvotrećinskom većinom takvu odluku, ona bi bila rubna, a da nam se brani dolaziti u sabor temeljem administrativne odluke nekakvog Stožera, potpuno je neprihvatljivo”, rekao je za Novi list.

“Netko će sigurno podnijeti ustavnu tužbu zbog toga pa će se očitovati Ustavni sud. Nisam i neću se cijepiti, a ne želim se ni testirati. Moje je pravo imati virus. Dok će te mjere biti na snazi, moja noga neće kročiti u sabor. Možda ćemo organizirati alternativni sabor na Duvanjskom polju”.