NEĆE IZA REŠETAKA: Horvatinčić opet poslao molbu za odgodu odsluženja kazne od 4 godine i 10 mjeseci

Iako je poduzetnik Tomislav Horvatinčić pravomoćno osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par, još nije otišao na odsluženje kazne i ponovno je zatražio odgodu odlaska u zatvor.

Kao što su potvrdili sa Županijskog suda u Zagrebu za DNEVNIK.hr, opet je zatražio odgodu a na sud je stigla molba s medicinskom dokumentacijom. Zbog bolesti traži da mu se ponovno odobri odgoda.

Procedura je potom takva da sutkinja dokumentaciju šalje u bolnicu za osobe lišene slobode, a onda će tamošnji specijalisti provjeriti mogu li se Horvatinčićeve tegobe liječiti u zatvorskom sustavu ili mu se treba omogućiti da se liječi na slobodi. Odluka se očekuje za desetak dana. Horvatinčić je već u ožujku dobio šestomjesečnu odgodu, a taj rok istječe za dva dana.

Podsjetimo, kazna od četiri godine i 10 mjeseci zatvora izrečena je Horvatinčiću u prosincu prošle godine, a proglašen je krivim za izazivanje pomorske nesreće u kolovozu 2011. kada je svojim gliserom usmrtio talijanski bračni par Francesca i Marineldu Salpietro. Horvatinčić se već godinama bori sa zloćudnom bolešću, ali je jednako tako viđan u javnosti u ležernom izdanju.

Komentiraj