NE STAJE POTRAGA ZA MATEJEM: Hrvatski policajci opet idu u Beograd

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina, rekao je u petak da hrvatska policija radi provjere na području Hrvatske, vezano za nestanak Mateja Periša.

Hrvatski policajci opet će ići u Srbiju. “Razmjenjujemo informacije. Kolege će sigurno otići još jednom u Srbiju”, rekao je Milina na konferenciji za novinare.

Dodao je da policija sigurno ne može čitati sve komentare, ali da prikupljaju obavijesti od svih sigurnosnih službi i građana. “Policajci su slobodni postupati po zakonu, a ne čekati neke zapovijedi. Zamislite da svaki policajac čeka zapovijed”, rekao je Milina, kako prenosi Dnevnik.hr.

U medijima se pojavila i informacija da je Matej Periš na putu prema Beogradu upoznao djevojku iz Hercegovine na jednoj benzinskoj postaji s kojom se nastavio dopisivati sve do kobne večeri.Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je u razgovoru za Radioteleviziju Srbije da je policija pratila signal Periševa mobitela i dodao da se trag signala poklapa s pretpostavkom da je on bio u Savi.

“Pratite bazne stanice koje pokrivaju rijeku i vidite mobitel kako se kretao kroz rijeku , što se poklapa s činjenicom da je Matej bio u rijeci, ali zanemarimo to. Zaključak će biti neoboriv u trenutku kada istraga bude konačno završena”, rekao je.

Također je rekao da može apsolutno isključiti da je bilo nekakvog napada.

“Bilo je pokušaja, i to je zaista bilo ružno, da se se ova tragedija svede na razinu nacionalnog sukoba. Toga nije bilo”, rekao je Vulin za RTS.

“Nismo došli do zaključka pa ga onda pokušali opravdati činjenicama. Kada smo došli do činjenica koje su nas dovele do zaključka, onda smo to iznijeli”, dodao je te rekao da “struka kaže da pratimo rijeku i pratit ćemo je dok ne dođemo do istine”.

Srpski ministar je također rekao da su vremenski uvjeti loši, ali da policija sluša struku i prati rijeku.