NE FALIŠ MI TI: Kaže to vrsna sopranistica Barbara Suhodolčan, koja je započinje pop karijeru

Mlada glazbenica Barbara Suhodolčan potpisala je ekskluzivni ugovor za Croatia Records kojim započinje svoju solističku pop karijeru, a njezin prvi singl očekuje nas već krajem siječnja 2021. godine.

“Potpisali smo ekskluzivni ugovor za album, prva pjesma treba uskoro izaći, a album će biti spreman kroz sljedeće dvije godine. Prvenstveno sam operna pjevačica i time ću se i dalje baviti, međutim odlučila sam se malo više posvetiti i pop zvuku. Okidač je bila ova godina, kad se konačno to sve moglo realizirati. Dugo sam tražila svoj stil i svoj zvuk, sad kad sam ga pronašla i dobila ono što želim od svoje glazbe, spremna sam to podijeliti s publikom”, rekla je Barbara kojoj je drago što je krenula i ovim putem jer danas, ističe, ako želiš biti dobar glazbenik ne možeš ići samo u jednom smjeru.

Barbara je kantautorica, napisala je glazbu i tekst za svoju prvu pjesmu, a u pitanju je pop zvuk s primjesama jazza, swinga, retro popa i drugih žanrova. Ono što je važno istaknuti je da su svi instrumenti snimani uživo, nema nikakvih umjetnih zvukova. Pjesma se zove Ne fališ mi ti i govori o jednom tipičnom ljubavnom odnosu i prikrivanju osjećaja. Uz pjesmu stiže i videospot, ali još ne želi otkriti detalje.
“Želim da glazba koju pišem ne bude naporna ni pretenciozna, želim da bude opuštajuća i svakodnevna, glazba koju ćete pjevušiti i uz koju ćete uživati u danu. Bez obzira na to, produkcija je napravljena vrhunski, instrumentalisti su redom akademski i talentirani glazbenici, svaki detalj pomno je isplaniran i promišljen”, ističe.

Vrsna sopranistica Barbara Suhodolčan, inače kćer popularnog glazbenika i pjevača zabavne i narodne glazbe Rajka Suhodolčana, vanjska je suradnica i solistica Orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske. Debitirala je 2017. godine ulogom Amalie u Verdijevoj operi I masnadieri u Kini gdje je među 28 glazbenika iz cijelog svijeta predstavljala svoju Hrvatsku. Početak je to sjajnog putovanja koje nastavlja brojnim nastupima na kojima surađuje i s velikim brojem cijenjenih dirigenata i orkestara. Za svoj dosadašnji rad dobila je nekoliko međunarodnih i državnih nagrada i priznanja, a uz sve se izdvajaju i uspješni koncerti izvan Hrvatske (Slovenija, Mađarska, Austrija, Njemačka, Italija, Francuska, Irska, Poljska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovačka, Bugarska, Kina, Kanada). Pohađala je nekoliko prestižnih seminara solo pjevanja s cijenjenim pedagozima i pjevačima.

Iako je ova godina teška za glazbenike, pogotovo zato što nema koncerata, a potom i prihoda, raduje se sljedećoj godini za koju se nada da će biti posebna i obilježena povratku na pozornice. Sjajna najava je i njezin nastup u predvorju Kulturnog centra u Dubravi sa Zagrebačkim solistima i Kvartetom Gubec. Koncert je na rasporedu u subotu, 19. prosinca u 18 sati.
“Gledajte nas u subotu online, idemo uživo iz Kulturnog centra Dubrava. Uživajte u božićnim napjevima i opustite se uz pravi blagdanski ugođaj iz topline svog doma.”, poručuje Barbara i želi svima da se ova godina nikada ne ponovi te se nada da će 2021. biti jedan novi početak.

Komentiraj