NAZVAO PLENKOVIĆA PAVIJANOM: Zato je uhićen u Zadru Hrvoje Vrkić (49), ratni invalid

Ne stišava se bura nakon što je zadarska policija privela u subotu dvojicu muškaraca, 71-godišnjeg Briševljana i 49-godišnjaka iz Zadra, zbog kršenja javnog reda i mira.

Podsjećamo, o svemu je PU zadarska izvijestila priopćenjem:

“U petak, 21. siječnja 2022. godine policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 71 i 49 godina zbog članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, obojica su 20. siječnja 2022. godine na objavljeni članak o najavi posjete predsjednika vlade RH Maslenici, koji je objavio jedan zadarski portal na društvenoj mreži, objavili komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja, kojim ponašanjem su ostvarili obilježja navedenog prekršaja.

Nakon provedenog istraživanja obojica su 21. siječnja u popodnevnim satima uz Optužni prijedlog prepraćeni na Prekršajni Odjel Općinskog suda u Zadru.

Također, Policijska uprava zadarska odbacuje izrečene teze u javnosti koje aludiraju da je premijer involviran u navedeno postupanje policije. Radi se o redovitom postupanju policije u okviru službene dužnosti te je na nadležnom sudu da donese konačnu odluku”.

Ali kako piše Antena Zadar silno je ogorčen 49-godišnji Hrvoje Vrkić, ratni vojni invalid, koji je uoči dolaska premijera Plenkovića u zadarski kraj na Facebooku napisao: “Udri munjo, pukni grome… zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini”.  Komentirao je tako izjavu Plenkovićea izjavu da će Hrvatska reagirati jasno i odlučno ako Rusija napadne Ukrajinu.

U optužnom prijedlogu stoji kako je “narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića koji je dana 21. siječnja 2022. godine osobno došao u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO “Maslenica”, a što je okrivljeniku bilo poznato iz naprijed navedenog članka”.

Vrkić je za Antenu Zadar rekao kako je u šoku te kako je u policijskoj postaji proveo 8 sati. “Policija u civilu mi je došla pred kuću, nisam znao o čemu se radi. Od tada ni ne jedem ni ne pijem, narušeno mi je zdravlje koje ionako nije dobro. U životu nikad nisam ni prekršajno ni kazneno prijavljen”, rekao je Vrkić.