NAZVALI GA RATNIM ZLOČINCEM: Glavaš tuži Bernardića i Bunjca i traži naknadu štete

Branimir Glavaš, saborski zastupnik, tužio je čelnika SDP-a Davora Bernardića i Branimira Bunjca, zastupnika Živog zida, zbog iznošenja neistina i klevete.

U tužbi se kaže kako je Bunjac za Glavaša 10. listopada u Saboru rekao da je “osuđeni ratni zločinac koji je putem Drage Tadića pokušao podmititi čak i suce Vrhovnog suda. Kad je trebao biti priveden pravdi pobjegao je u BIH, svojedobno isto kao i sam njegov mentor”.

“Izneseni navodi i ovakve činjenične tvrdnje sa evidentnom namjerom obmanjivanja, ujedno vrijeđanja i neistinite kvalifikacije, ne ostavlja drugačiji zaključak kod prosječnog čovjeka, nego da je riječ o tužitelju kao osobi koja je počinila ratni zločin, a za što je u Republici Hrvatskoj mjerodavna potvrda takve kvalifikacije jedino pravomoćna kaznena presuda, koja u odnosu na tužitelja ne postoji.

Smisao ovakve kvalifikacije koja je iznijeta je ciljano i sračunato dezavuirati i oblatiti na način koji je i više nego očigledan, građanina Republike Hrvatske, izabranog saborskog zastupnika, vršitelja dužnosti jedne parlamentarne političke stranke i to s govornice Hrvatskog sabora, znajući da je isto neistina”, navodi Glavašev odvjetnik u tužbi, prenosi N1.

Iz istog razloga tužio je i Bernardića, koji ga je ratnim zločincem nazvao više puta.

Glavaš od obojice traži naknadu štete: od Bernardića 150.000 kuna, a od Bunjca 100.000 kuna.

Komentiraj