NAVALJNI OBJAVIO VIDEO: Je li otrovan bocom vode u hotelskoj sobi?

U svijetu još mnogo pažnje izaziva trovanje kritičara ruskog predsjednika Vladimira Putina Alekseja Navaljnog, a sada je njegova ekipa objavila zanimljiv video na Instagramu.

U objavi na Twitteru tvrde da je Navaljni otrovan uz pomoć boce vode u hotelskoj sobi u Tomsku u kojoj je boravio prije leta na kojem mu je pozlilo. Valja podsjetiti kako se ranije mislilo da je otrovan na aerodromu neposredno prije leta.

Tragovi novičoka, nervnog agensa kojim je otrovan Navaljni, pronađeni su na praznoj boci vode iz njegove hotelske sobe u sibirskom gradu Tomsku, objavljeno je. Ta je boca bila jedna od besplatnih boca koje su Navaljnom ostavljene u hotelu.

Na snimci se vidi kako članov Navaljnijevog tima pretražuju njegovu hotelsku sobu 20. kolovoza, sat vremena nakon što mu je pozlilo, te uzimaju dvije prazne boce s vodom i još neke predmete. “Odlučili smo pokupiti sve što bi moglo biti korisno i predati to liječnicima u Njemačkoj. Činjenica da to ne bi bilo istraženo u Rusiji je bila prilično očita”, stoji u objavi.

Komentiraj