NAVALA ZA ŠEFA SDP-A: Za sada je čak 10 kandidata, ali možda još netko “stigne” poštom

sdp, glavni odbor, milanović

U utrku za novog šefa SDP-a ulazi 10-ero kandidata, potvrdila je Središnja izborna komisija stranke na današnjoj sjednici.

Za članove predsjedništva prijavilo se gotovo stotinu SDP-ovaca a neki konkuriraju za obje pozicije u stranci.

Na listi kandidata za Milanovićeva nasljednika su Domagoj Hajduković, Tonino Picula, Ranko Ostojić, Vesna Škulić, Orsat Miljenić, Gordana Sobol, Davor Bernardić, Dušan Polovina, Kristijan Mohorović i Karolina Leaković, potvrdio je šef izborne komisije SDP-a Vedran Lendić.

‘‘Od danas teku rokovi za prikupljanje potpisa za predsjednika, predsjedništvo i članove glavnog odbora. Zaprimljeno je 10 najava kandidatura za predsjednika, za predsjedništvo 98 i za Glavni odbor 431. Moguće da tu bude i nekih promjena jer moguće je da i sutra nešto dođe poštom.‘‘

Svakom kandidatu stranka će dati po 30 tisuća kuna za izbornu promidžbu, a prema pravilniku svaki od njih može dobiti donaciju do 50 tisuća kuna od članova stranke. U narednih mjesec dana oni moraju prikupiti po tisuću potpisa potpore kako bi kandidature postale pravovaljane.‘

‘Mi smo danas to objavili na web stranici SDP.hr sa svim imenima i rokovima koji teku, s obrascem na kojem se prikupljaju potpisi. Do 31. listopada sve treba biti gotovo i onda će se utvrditi na Glavnom odboru kandidature.‘‘

Po 400 potpisa treba prikupiti kako bi kandidatura za članove predsjedništva bila valjana. Pristiglo je nešto manje od sto najava za kandidaturu, a zanimljivo je da je među njima i bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, koji je nedavno bio na tapeti zbog malverzacija oko isplata milijunskih bonusa u Hrvatskim šumama.

Osim njega, za članove predsjedništva natječu se i gotovo svi ministri bivše SDP-ove Vlade. Svi kandidati za šefa stranke, osim Picule, Ostojića, Bernardića i Miljenića prijavili su se i za članove predsjedništva.

Izbori u toj stranci održat će se 19. studenog.

Danas se bira šef splitskog SDP-a, nakon što je u svibnju ove godine Predsjedništvo donijelo odluku o raspuštanju ogranka kojem je na čelu bio Ivo Bladasar. U igri su tri kandidata – Darko Parić, Goran Kotur i Velimir Asanović.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!