NAVALA NA PANTOVČAK: Za sada je čak 10 kandidata – hoće li svi uopće skupiti potpise?!

Podijelite članak

Posljednja je, u Kninu, svoju utrku za Pantovčak najavila aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, te doživjela i kritike što je to učinila na dan sjećanja na Oluju.

Tako je sada u utrci deset kandidata, a po svemu sudeći bit će ih još, ali je i pitanje tko će sve od njih uspjeti prikupiti 10.000 potpisa koliko je potrebno da bi išli na pohod prema Pantovčaku.

Kandidati su do sada bili neki glasni, neki manje glasni, a neki su šutjeli. Bitka se dosta vodila na društvenim mrežama.

”Prvi potez će biti da ću raspisati referendum o povećanju ovlasti predsjednika“ tvrdi Škoro te dodaje da će nakon toga vidjeti, piše dnevnik.hr. Ne slaže se s time Zoran Milanović koji je prema protivniku bio jako oštar. ”Netko želi za sebe novac i ovlasti. ZAMP mu nije dovoljan“, izjavio je te tako nastavio s direktnom retorikom.

Rekao je i kako će o programu više pričati u rujnu, a u kolovozu će biti na terenu i razgovarati s ljudima. Pa će se tako u subotu pojaviti na maratonu lađa.

Ukupno je za sada 10 kandidata, a uz već spomenuti trojac, tu su i Mislav Kolakušić (NEZ), Ivan Pernar (SIP) , Dalija Orešković (START), Katarina Peović (RF), Vlaho Orepić, Tomislav Panenić i Dejan Kovač, profesor sa Princetona kojeg podržava HSLS.

Šuška se da bi nakon zagonetnih izjava u utrku mogao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je već jednom trčao prema Pantovčaku i izgubio.

Stranke se nisu niti još izjasnile tko će koga podržati, barem ne sve. Mogllo bi biti i još kandidata. Zanimljivo, kažu nikakve ovlasti, a tolika želja za sjesti u fotelju predsjednika RH.

 

 

Komentiraj