NATEZANJE JE GOTOVO: Mate Parlov konačno će dobiti spomenik

Mate ParlovPredsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, koji je ujedno i inicijator projekta Mate Parlov, održao je sastanke u Puli i Fažani, u sklopu privođenja kraju čitavog projekta.

Obzirom na trenutno stanje istog, Predsjednik HBS-a sukladno svojim ovlastima raspustio je deveteročlanu Komisiju projekta Mate Parlov, kao i komisije za Idejno rješenje spomenika Sportašu Hrvatske 20. stoljeća, te knjigu, odnosno strip o Mati, kao i za dokumentarni film.

Ujedno razvlastio je i Predsjednike istih, najavljujući finalizaciju dogovorenog u skoro vrijeme.

“Projekt se bliži kraju i imali smo konstruktivne razgovore u Puli i Fažani, kamo sam došao po deseti jubilarni put iz Zagreba. Spomenik od 2,60 metra izgleda zaista impresivno. Drago mi je što se u Puli oko svega angažirao sam gradonačelnik Boris Miletić, koji je čvrstog stava da nam pruži podršku u svakom obliku”, izjavio je Bošnjak na povratku iz Istre, gdje je još jednom obišao lokacije koje su bile predložene, a najviše se zadržao upravo na lokaciji podno amfiteatra Arene.

Usprkos brojnim peripetijama, rad akademskog kipara Ante Jurkića je gotov. Isto tako prijelom stripa – knjige o Parlovu je u finalizaciji, kao i dokumentarni film. Hrvatski boksački savez se tako po inicijativi Predsjednika Bošnjaka želio na najbolji mogući način pokloniti Najboljem sportašu Hrvatske 20. stoljeća Mati Parlovu. Jednom od sportaša po kojem je Lijepa naša prepoznata širom svijeta. Pokazatelj je to kako Hrvatska i Hrvati znaju cijeniti svoje legende, stoji na službenim stranicama HBS-a.