NATAŠA TRAMIŠAK: Ne znam zašto sam smijenjena – Plenković mi nije to rekao

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak naglo je sazvala konferenciju za medije.

Rekla je da ne zna zašto je smijenjena, da je svoj posao obavljala dobro, da oko nje nema ni afera a ni repova, da ostavlja doibar posao iza sebe. Rekla je da nema ni profesionalnih a ni političkih razloga za smjenu.

“Želim im da nastave jednako dobro i kvalitetno raditi. Imam potrebu reći da u mom kratkom razgovoru s premijerom nisam dobila adekvatan odgovor iz kojeg razloga to on čini. I dalje nije dao odgovor niti razloge zbog kojih je tražio moju smjenu”, istaknula je.

“Drago mi je što smo uspjeli napraviti značajne korake, podigli rezultate i povećali povlačenje sredstava Europske unije. Osim toga završili smo programiranje novog višegodišnjeg financijskog okvira. Usmjerili smo fondove prema svim hrvatskim regijama. Bit će mi veliko zadovoljstvo i kako će se ova sredstva realizirati u Hrvatskoj. Nije mi bilo problem raditi u ovom ministarstvu. Premijer me ne vidi u svom timu, ali kažem da i dalje ne znam koji su razlozi za to”, rekla je Tramišak.

Kada je preuzela funkciju, kazala je Tramišak, zatekla je dvije istrage.

“Izvidi Uskoka su bili u tijeku. Istraga se intenzivirala kada je počeo s radom OLAF. Te neke podatke ne možete naravno ni iznositi. Bez obzira na istragu koja je bila u tijeku, mi smo se trudili raditi svoj posao u otežanim uvjetima i oklnostima. Svim djelatnicima koji su bili s time suočeni zahvaljujem što su bez obzira na to dali svoj trud”, dodala je Tramišak rekavši da će aktivirati svoj mandat u Saboru nakon ovoga.

“Odlazim uzdignute glave. Nisam dobila niti jedan konkretan razlog”, rekla je Tramišak dodavši da će raditi u interesu hrvatske države i građana.

“HDZ kao najveća stranka, trenutno vodeća, drži snažnu i stabilnu većinu u Saboru, treba donositi daljnje odluke. HDZ preživjela je puno toga. Moja lojalnost i odanost je prema biračima i glasat ću sukladno tome”, rekla je Tramišak.