NATAŠA NOVAKOVIĆ: Orešković je radila super posao – mene javnost ne pozna

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Novoizabrana predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković ne žali što je bila jedini kandidat, kao ni što oporba nije htjela glasovati za nju.

‘To je posao politike i u to ne ulazim, a od pokušaja utjecaja politike na moj rad ne strahujem’, poručila je Novaković. A kako gleda na naklonost javnosti njenoj prethodnici Daliji Orešković: “Određeni pritisak je tu, ali mene javnost ne pozna. Samo svojim radom mogu dokazati u budućem razdoblju kakva ću biti. U ovom trenutku naravno da je javnost na njenoj strani, u krajnjoj liniji ona je super radila svoj posao. Ja s tim nemam problema”.

Ako pred Povjerenstvo dođe predmet vezan za HUP (gdje još danas radi) i ako osjeti da se mora izuzeti, istaknula je da s tim nema nikakvih problema. O predmetima nije htjela govoriti jer, kako kaže, iste još nije pogledala, kao ni upoznala kolege.

“Vjerujem da ćemo moj tim i ja zajedno uspjeti riješiti izazove i zadaće koje su ispred nas. Jako je bitno naglasiti da to nije posao jedne osobe, da ja jesam na čelu Povjerenstva i da su zajedničke odluke i da ćemo timski raditi. Ono što ćemo svakako dalje raditi, i na tome zahvaljujem bivšoj predsjednici na dizanju digniteta institucije, na boljoj regulaciji sukoba interesa i na promociji važnosti odgovornog poslovanja”, dodala je Novaković, a prenosi Media servis.