NASTAVAK SUĐENJA HRVATIMA: Pernar neće danas svjedočiti u Zambiji – dobio malariju

Nakon što su iz DR Konga posvojili četvero djece, osmero Hrvata optuženih u Zambiji za pokušaj trgovine ljudima danas bi se ponovno trebali pojaviti na sudu. 

Podsjećamo, na Visokom sudu u Ndoli prošlog su se tjedna izjasnili da nisu krivi za optužbe koje im se nameću.

Svi svjedoci tužiteljstva trebali bi biti saslušani do petka, a jedan od njih bit će i Ivan Pernar, bivši saborski zastupnik.

Na svojem kanalu na Telegramu objavio kako će zbog toga što je dobio malariju svjedočiti najvjerojatnije u četvrtak ili petak.

Presuda bi mogla biti izrečena već 8.lipnja, a možda do nje niti neće doći. “Postoji opcija da se suđenje prebaci i na idući mjesec ili da se dodaju dva do tri dana ako se trebaju ispitati još neki svjedoci. Međutim, sudovi u Zambiji dan za danom brzo odrađuju sudski proces i ne dopuštaju gubljenje vremena. Nakon što sutkinja sasluša sve svjedoke tužiteljstva, odlučuje ima li potrebe za iznošenjem obrane. Naime, ako odluči da tužiteljstvo nije uspjelo dokazati optužbe, potom prekida suđenje i obrana se ne iznosi, a optuženi se oslobađaju svih optužbi”, poručili su izvori iz Zambije za 24sata.