NASILJE U ZAGREBU: Mladić napao policajca van dužnosti – obojica teško ozlijeđeni

Mladića (28) koji je narušavao javni red i mir, policajac van dužnosti je u zagrebačkom Trnju zamolio da prestane, a kad je posegnuo za značkom, mladić ga je udario i teško ozlijedio, te krenuo bježati.

Pu zagrebačka o događaju je izdala priopćenje:

Jučer, 11. listopada oko 23.50 sati na Trnju u ulici I. Pile, u ugostiteljskom objektu 28-godišnjak je narušavao javni red i mir zbog čega ga je policijski službenik van službe upozorio na ponašanje, odnosno obratio mu se i rekao da prestane narušavati javni red i mir te da napusti ugostiteljski objekt.

Neposredno nakon izlaska iz objekta, u trenutku kada je policijski službenik posegnuo za policijskom značkom kako bi se legitimirao, 28-godišnjak ga je udario pri čemu ga je teško ozlijedio da bi se odmah potom dao u bijeg.

U neposrednoj blizini zatekao se 24-godišnji građanin koji ga je, vidjevši događaj, zadržao do dolaska policije. Liječnička pomoć policijskom je službeniku pružena u KB Merkur gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Liječnička je pomoć 28-godišnjaku pružena u KB Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je, najvjerojatnije uslijed sprečavanja bijega i zadržavanja do dolaska policije, teško ozlijeđen.

Okolnosti ovog događaja se utvrđuju te je kriminalističko istraživanje u tijeku.