NASILJE U OBITELJI: Navodi moje supruge su potpuna neistina – kaže Lalovac, a oglasio se i DORH

boris lalovac

Boris Lalovac, saborski zastupnik SDP-a, kojeg je supruga optužila za nasilje, poslao je priopćenje u kojem negira sve navode kojima ga je supruga optužila.

„Navodi moje supruge izneseni u televizijskoj emisiji Bujica su potpuna neistina.

Žao mi je da moja supruga smatra potrebnim naše obiteljske odnose rješavati na ovakav način, ali ja ne mogu, ne smijem i ne želim ulaziti u motive njezinih postupanja.

Jedini tko trpi štetu od iznošenja takvih neistina je naš maloljetni sin. Zbog zaštite dobrobiti našega djeteta o ovoj temi više neću javno istupati“, stoji u priopćenju Lalovca.

Ona navodi da ju je više puta tukao i to dok je išla na kemoterapije, a prijavila ga je i policiji.

Podsjećamo kako je Tončika Anastazija Lalovac, koja se razvodi od Borisa Lalovca, govorila u emisiji Bujica Velimira Bujanca, kako je bila izložena nasilju, te priložila i određene fotografije i snimke. Navela je da ju je više puta tukao i to dok je išla na kemoterapije, a prijavila ga je i policiji.

O cijelom se slučaju oglasio i DORH.

“S obzirom na više novinarskih upita zaprimljenih u nekoliko državnih odvjetništava vezano uz istup T.A.L. u jednoj televizijskoj emisiji i navode vezane za sumnju u počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece odnosno kaznenih djela iz glave XVIII. Kaznenog zakona, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odgovara kako je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena obavijest nadležne policijske uprave o zaprimljenoj kaznenoj prijavi i radnjama koje je policija poduzela po toj prijavi”, navode iz DORH-a, a prenosi HRT.

“Radi daljnje provjere vjerodostojnosti navoda iz kaznene prijave, nadležno državno odvjetništvo je, kao i u svakom takvom slučaju, poduzelo i poduzima daljnje potrebne radnje iz svoje nadležnosti radi donošenja meritorne državnoodvjetničke odluke.

O pojedinim postupanjima, radnjama i sadržaju nadležno općinsko državno odvjetništvo ne može davati više informacija imajući u vidu zakonske odredbe tajnosti u predmetima kaznenopravne zaštite djece i tajnost ove faze postupanja.”