NASILJE U CRIKVENICI: Mlatio trudnu suprugu rukama i nogama

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv 32-godišnjeg nasilnika zbog počinjenja kaznenih djela nasilja u obitelji, prijetnje, tjelesne ozljede i teške tjelesne ozljede.

U priopćenju se kaže:

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 28. listopada, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1989.) zbog počinjenja kaznenih djela nasilja u obitelji iz članka 179. a Kaznenog zakona, prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. KZ-a, tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 1. i 2. KZ-a i teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. KZ-a. (30. 10. 2021.)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je sredinom kolovoza 2021. godine u Crikvenici, prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuo na svoju trudnu izvanbračnu suprugu. Okrivljenika se optužnicom tereti da je početkom rujna 2021. godine ponovio verbalno i fizičko nasilje tako da ju je udarao rukama i nogama po tijelu, istovremeno joj uputivši prijeteće riječi koje su kod nje izazvale osjećaj straha za njezin život. Oštećenica je tijekom opisanog okrivljenikovog postupanja zadobila lake tjelesne ozljede.

Okrivljenika se tereti i da je početkom kolovoza u Crikvenici, s ciljem da teško tjelesno ozljedi oštećenika, udario ga šakom, a potom i staklenom čašom, u predio glave pri čemu je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).