NASILJE NAD KĆERKOM: Policija istražuje slučaj HDZ-ovca Igora Krizmanića

Predstavnice inicijative protiv nasilja “Spasi me”, nakon premijera Plenkovića, primila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Među mnogim pričama o zlostavljanju u obitelji, pod reflektorima se našla ona u kojoj je za sustavno nasilje optužen HDZ-ov visokopozicionirani požeški političar.

Izvor: Media servis

U Facebook grupi akcije “Spasi me”, pažnju medija privuklo je potresno svjedočanstvo 25-godišnje Petre, koja svog oca, potpredsjednika Gradskog vijeća Požege, Igora Krizmanića, optužuje za psihičko i fizičko zlostavljanje.

“Sjećam se vike i galame, sjećam se kako je mami gurao papir u usta, sjećam se divljačkog pogleda dok su mu ruke bile oko njezina vrata. Sjećam se i svoje krvi, ostavio ju je na kuhači.”

Slučaj sada istražuje i policija, potvrdila je za Media servis Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske.

“Policijski službenici provjeravaju natpise koji su izašli u medijima i utvrđuju sve okolnosti, s obzirom na to da prije nismo imali saznanja o događajima koji se navode”, rekla je Janković.

Prozvani Igor Krizmanić oglasio se priopćenjem u kojem kaže da navedeni događaji iz njegova privatnog života nisu istiniti, što namjerava dokazati pravnim putem. Zamrznuo je članstvo u stranci te se povukao s dužnosti potpredsjednika Gradskog vijeća Požege. Predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a, Željko Glavić, za Media servis je rekao kako nije znao ništa o problemima u toj obitelji.

“Ta je rastava bila prije 15-ak godina, što je tad bilo, tko zna. Ja osobno nisam znao da je bilo nekakvih problema, niti sam po bilo čemu mogao zaključiti da je bilo nekakvih problema, a ni moji prethodnici nisu znali sigurno. Uostalom, pitanje je što je stvarno istina”, rekao je Glavić.

Povlačenje Krizmanića sa svih dužnosti komentirao je i premijer Andrej Plenković.

“To je jedan jasan signal da HDZ ne tolerira nasilje. Evo, ne znam zašto se to događa, ali stalno je nešto vezano uz Požegu. U svakom slučaju ja o tome nisam imao nikakvih saznanja, niti sam ih mogao imati”, rekao je premijer.

Oštar je bio šef SDP-a, Davor Bernardić.

“Jedino što mogu reći je da dok HDZ-ovi ugledni članovi i dužnosnici mlate svoje žene, mlate svoju djecu, dok Plenkovićeva prva suradnica, ministrica Murganić govori: ‘Pa tako vam je to u obitelji’, premijer Plenković licemjerno dolazi na prosvjed i to je nešto što je osobina ove Vlade. Oni su lažovi i licemjeri. Što se tiče toga zašto ja nisam bio na prosvjedu, poruka s prosvjeda je bila da tamo ne očekuju političare i ja sam to poštovao”, rekao je Bernardić.

 

 

Predstavnice inicijative #spasime, u podne su se sastale s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, od koje su dobile simboličku podršku. Najvažniji zahtjev usmjeren je, pak, prema ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću, objasnila je Jelena Veljača.

“Ministar nas je pozvao odmah da uđemo u radnu skupinu. Ja sam to doživjela možda naivno, kao znak dobre volje i znak da zaista želi učiniti nešto da se počiniteljima obiteljskih zločina kaže – dosta”, rekla je Veljača.

 

 

Inicijativa traži osnivanje radnih skupina pri svakom ministarstvu, vezano uz konkretne zahtjeve. Jedan od glavnih ciljeva je prekvalificirati tjelesno i seksualno nasilje u kazneno djelo.

Komentiraj