NASILJE NAD KĆERI: Dirao 17-godišnjakinju po grudima, a kažnjen samo novčano

Sutkinja je kaznila s 2500 eura i 118 eura troškova prekršajnog postupka, oca (44) koji je počinio psihičko nasilje nad kćeri (17) u kući na širem bjelovarskom području.

Prema presudi, on je lani u kolovozu oko 23 sata vrijeđao kćer, a nije mu bilo prvi put, piše Danica.

“Govorio joj je ‘glupa si, ti nisi moje dijete, bolje da te nisam napravio’. Time je počinio psihičko nasilje nad kćerkom, što je kod nje prouzročilo uznemirenost i povredu dostojanstva”, naglasila je prekršajna sutkinja.

Djevojka je ispričala kako su jedne večeri legli u krevet, otac, ona i maleni brat. “Prvo me je otac mazio po licu govoreći da me dugo nije vidio. Bili smo odjeveni, na sebi sam imala trenirku i ljubičastu majicu. Kad sam zaspala, osjetila sam da mi otac zavlači ruku u majicu, a nakon toga izvlači majicu iz hlača.

Trgnula sam se i pokušala ustati, ali me je prvi put spriječio, a drugi put sam uspjela. Tada mi je rekao da ja nisam njegova kći i da bi bilo bolje da me nije napravio. Tad me počeo dirati po grudima.

U vrlo kratkom vremenu on je popio dvije litre vina, a rekao mi je i da je prije toga pio žesticu. Odonda više nemam kontakta s njim. O cijelom događaju triput su me ispitali na policiji”, svjedočila je djevojka.

Presuda za nasilje u obitelji je nepravomoćna i otac se na nju može žaliti. Nije poznato je li protiv njega pokrenut i kazneni postupak.