NASILJE BOLESNIH DIVLJAKA: Ustaškim simbolima unakazili svjetsku izložbu o toleranciji

Botanički vrt PMF-a u Zagrebu objavio je na svom Facebooku fotografije putujuće svjetske izložbe plakata Mirka Ilića “Tolerancija”, nastalu povodom Međunarodnog dana tolerancije, a koja je išarana ustaškim znakovima.

”Bez komentara, što reći”, kratko su napisali iz Botaničkog vrta na Facebooku. Kažu i da je cijelu slučaj prijavljen policiji.

Kao što se može vidjeti, nepoznati je počinitelj ustaškim simbolima išarao putujuću svjetska izložbu plakata Mirka Ilića “Tolerancija”, nastalu u povodu Međunarodnog dana tolerancije, postavljenu na ulaz u Botanički vrt PMF-a prije dva dana.

Foto: Facebook

U zagrebačkoj policiji kažu da provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.

“Tolerancija” je edukativni i kulturno-umjetnički projekt u sklopu kojeg je zadatak svakog dizajnera bio da osmisli plakat koji svojom vizualnom porukom simbolizira toleranciju te da napiše riječ tolerancija na svom materinjem jeziku.

Foto: Facebook

Izložba nosi poruku o prihvaćanju drugih, onakvima kakvi jesu, bez obzira na političko i vjersko opredjeljenje, jezične razlike, drugačije običaje i drugo.

Po drugi put u Zagrebu, s Mirkom Ilićem izložbu organizira Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, ISO – Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, sada u suradnji s Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu i kreativnom platformom Organizam. Otvorena je do 16. prosinca.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *