NARUŠIO UGLED STRANKE: Suverenisti pokrenuli stegovni postupak protiv Zekanovića

Ne nazire se kraj napetostima u Hrvatskim suverenistima. Nakon što je saborski zastupnik Hrvoje Zekanović ranije smijenjen s mjesta predsjednika njihovog saborskog kluba, protiv njega je pokrenut stegovni postupak u stranci.

Izvor: Media servis

Potvrdio je to aktualni predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček kazavši da su svi članovi predsjedništva stranke donijeli jednoglasnu odluku. Zekanović se, kaže Pavliček, unatoč pozivu nije pojavio na sjednici.

“Razlozi su prvenstveno što je gospodin Zekanović u zadnjih tjedan dana u brojnim medijskim natpisima uvelike narušio ugled Hrvatskih suverenista i istupao mimo odluka Predsjedništva Hrvatskih suverenista.

Neprihvatljivo je da kolega Zekanović kao dosadašnji supredsjednik stranke u više navrata vrijeđa kolege iz ostalih stranaka, a ujedno i kolege iz vlastite stranke.”

Pavliček je dodao kako je Zekanović najmanje promovirao zajedništvo u proteklih nekoliko tjedana. Pojasnio je kako, za vrijeme trajanja stegovnog postupka, sva Zekanovićeva prava i obveze miruju.

“Svako njegovo daljnje istupanje smatra se osobnim i ne može više nastupati u ime Hrvatskih suverenista niti ga se može oslovljavati supredsjednikom Hrvatskih suverenista.”Dodao je kako će se novi supredsjednik stranke birati na idućem saboru stranke.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!