NAPETO U HDZ-U: Padaju sve teže riječi – Škorić na kraju za Plenkovića, a Tolušić za Kovača

Kampanja za unutarstranačke izbore u HDZ-u ozbiljno se zahuktala, iako je do izbornog dana više od mjesec dana. Stvaraju se timovi, prelazi se iz tabora u tabor, padaju teške riječi.

Izvor: Media servis

Neki članovi iznenadili su odlukom koga će podržati 15. ožujka, a neki pak umiruju situaciju i poručuju: nakon nevere stiže bonaca.

Tenzije koje su u HDZ-u na vrhuncu smiruje prvi čovjek osječko-baranjskog ogranka Ivan Anušić:

“Pa dobro, malo je krenula žestoko, ali to će se spustiti. Malo se ponijelo na početku. Bit će to sve okej, neće se to tako nastaviti i ne smije se tako nastaviti. Spustit će se lopta na zemlju. Normalno je da postoje suprotstavljena mišljenja. Inače ne bi bili izbori nego bi dekretom imali tko će biti predsjednik. U mišljenjima moramo paziti na jedinstvo stranke i osobe kojima se obraćamo.”

A hoće li se niski udarci u stranci nastaviti? Ministar prometa i jedan od kandidata Plenkovićevog tima Oleg Butković: “Smirite se. Ide bonaca. Takav imam osjećaj, a malo puta sam se prevario. Do sada je bila nevera, a sada je bonaca.”

Butković se osvrnuo i na šefa splitskog HDZ-a Petra Škorića koji je nakon zazivanja promjena, brojnih kritika na račun aktualnog predsjednika te ulaska u tabor Mire Kovača, ipak odlučio podržati Andreja Plenkovića.

“Nisam to pratio, ali znam Petra Škorića. Čovjek zna prepoznati što je dobro”, rekao je Butković.

Podsjetimo, Škorić je sinoć na Facebooku podržao Plenkovića te napisao: “Promatrao sam posljednjih dana smjer ove unutarstranačke kampanje koja se usijala iznad svih granica dobrog ukusa i koja vodi isključivo prema podjelama, a ne jedinstvu stranke koje nam je u ovom trenutku jedino potrebno.”

Glavni Plenkovićev suparnik Miro Kovač poručio je da je bitno održati mir u redovima stranke i uvjeren je da će pobijediti upravo njegov tim.

“Gospodin Škorić ima pravo na svoje mišljenje i svoj put. U HDZ-u nema klime neprijateljstva već klima natjecanja. Mi želimo da članstvo HDZ-a, koje ima svoju savjest i svoje mišljenje, može svoje mišljenje bez pritisaka izraziti.”

No, Plenkovića neće podržati njegov bivši ministar Tomislav Tolušić kojeg je smjenio zbog nekretninskih afera. Za N1 je otkrio tko je njegov izbor: “Podržat ću Kovača, Stiera, Penavu, Milijana Brkića, glasat ću za Olega i za nekog od naših slavonskih kandidata pa neka budu i dva Slavonca u Predsjedništvu. Oni su jednostavno bliži stavovima koje ja zastupam.”

“Ali, bili ste ministar u Vladi Andreja Plenkovića. Tada vam je bio dobar”, ustvrdio je novinar N1 televizije. “Ja i dalje imam odličnu suradnju s gospodinom Plenkovićem”, zaključio je Tolušić.

Ivan Domagoj Milošević, koji se prije osam godina borio za mjesto čelnika stranke protiv Tomislava Karamarka, na Facebooku je napisao da kolege iz stranke moraju stati na loptu i prestati s osobnim obračunima i uvredama.

“Unutarstranačka kampanja trebala bi biti prilika da se kandidati sučeljavaju programima i idejama za jači HDZ i bolju Hrvatsku, a ne za sukobe kandidata na osobnoj razini. Nisam zagovornik zatvaranja te kampanje za javnost, jer hrvatski građani imaju pravo čuti ideje ljudi koji pretendiraju voditi najveću hrvatsku političku stranku i državu”, poručio je Milošević.

Komentiraj