NAPAO GA MEDVJED: Kako je umirovljenik Božo Nekić na Velebitu izvukao živu glavu

Podijelite članak

Umirovljenik iz Vratnika Božo Nekić doživio je na Velebitu i preživio napad medvjeda.

U riječkom KBC-u oporavlja se od teških ozljeda koje je zadobio u šumskom predjelu Plan, blizu Vratnika.

I tko zna kako bi sve završilo da nije bilo njegovih dvaju pasa, labradora Nere i Tedi, koji su mu spasili život.

Medvjed ga je napao čak dva puta, a odgrizao mu je palac lijeve ruke i teško mu je ozlijedio potkoljenicu, uz brojne ugrize, hematome i ogrebotine koje je zadobio po licu, ramenu, kukovima i ostalim dijelovima tijela, piše Glas Istre.

“Svakoga dana šećem sa psima. Obično po polju i livadama ili uz cestu, ali sad sam odlučio s psima otići u šumu, gdje imamo svoju zemlju, kako bih usput vidio koja ćemo stabla posjeći iduće zime za ogrjev. Bio sam možda 700 metar od sela i odlučio se odmoriti pa sam sjeo na kamen”, ispričao je Nekić za Glas Istre.

“Čuo sam riku, okrenuo se, a medvjed je već bio na stražnjim nogama, a u tri skoka već je bio na meni. Razbio mi je mobitel, zgrabio štap, pregrizao ga, a potom me zgrabio i za palac lijeve ruke koji mi je odgrizao. Psi su skočili na njega, lajali, pokušavali ga otjerati. Medvjed se okrenuo na njih, a ja sam u tom trenutku potrčao prema najbližem stablu i krenuo se penjati na njega. Medvjed me je vidio i ponovo krenuo na mene. Zgrabio me zubima i pandžama za list lijeve noge i počeo me vući dolje. Razderao mi je cijelu nogu, otkinuo komad mišića i kože, ali psi su ga uporno napadali pa me pustio i opet se okrenuo prema njima i uskoro nakon toga napokon odustao od napada i otišao u šumu”.

 

Komentiraj