NAPADNUTA NOVINARKA: Strašno je kad Kujundžić kaže kako su mislili da sam ja provalnik

Četiri muškarca napala su novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić koja je jučer kod Imotskog išla snimiti tamošnju kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Izvor: Media servis

Opkolili su je, oštetili su joj automobil, policija je četvorku uhitila i slijedi kaznena prijava.

Ministar je napad osudio i naglasio da je riječ o radnicima od susjeda, ne rođacima, ali i da su možda mislili da se radi o provalnicima jer je ta kuća već nekoliko puta bila provaljivana.

Topić je za Media servis opisala kako se osjećala. “Prilično prestrašeno i stravično s obzirom na situaciju kad se nigdje ne možete pomaknuti i kad ste protiv svoje volje negdje zarobljeni, naravno da je grozno. Ali još gore mi je sada kada vidim izjave ministra Kujundžića koji govori da su oni mislili da sam ja provalnik, što se i sa same snimke čuje da oni govore – nećeš ovdje snimati”.

Istaknula je da šteta na automobilu nije velika i da je zadovoljna reakcijom policije, jer kaže, tko zna što bi se dogodilo da nisu došli.

Iako ministar tvrdi da nisu njegovi rođaci i da ga nisu zvali na telefon, objasnila je da su razgovarali na telefon s nekim koga su oslovljavali kao ‘gazda Milan‘, što je vidljivo i na snimci.

“Tu se jasno čuje da su rekli da je došla neka novinarka i da želi snimati kuću. Ministar da je barem pogledao snimku vidio bi da oni nikako nisu mislili da sam ja provalnik”, rekla nam je Topić.

Kaže da joj se ministar osobno nije ispričao i da su joj se ti ljudi i prije nekoliko mjeseci, kad je radila drugu reportažu, predstavljali kao ministrovi rođaci i objašnjavali kako su rod. Na pitanje kakvim bi epilogom u ovoj cijeloj situaciji bila zadovoljna, odgovorila je:

“Ministrovom ostavkom. Svakako da ću to procesuirati na sve moguće zakonske načine, ali ne vjerujem našem pravosudnom sustavu koje je u istom stanju kao i zdravstvo – u očajnom”.