NAPADI NA KIJEV: Ukrajina pojačala protunapade na jugu

Najmanje 15 ljudi ozlijeđeno je u napadima u Kijevu. Regionalni guverner kijevske regije Oleksij Kuleba informaciju o napadu je objavio na svom Telegram kanalu.

Izvor: Media servis

Vlasti su pozvale stanovnike da ne napuštaju skloništa. Nastavlja se i rusko granatiranje Černjihiva. U međuvremenu jača ukrajinska protuofenziva u južnoj regiji Herson, objavilo je britansko ministarstvo obrane. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da je siguran u pobjedu nad Rusijom, obilježavajući Dan državnosti Ukrajine:

“Nećemo postati nova legenda herojskog otpora, već država pobjednika. Nećemo biti pamćeni kao oni koji su pokušali, već kao oni koji su sačuvali, ojačali i predali našu zemlju djeci. Ukrajina je slobodna, jaka, moderna i učinkovita država.”

Društvenim mrežama proširila se snimka ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua koji se obraćao vojnim i političkim liderima Rusije. “Sve ovo je samo privremeno. Stvari će opet biti dobre. Imat ćemo novi Sovjetski Savez, velik i snažan. Opet će biti mir. Nitko neće otići”, rekao je Šojgu.

U međuvremenu, američki State Department je objavio da nudi nagradu do 10 milijuna dolara za informacije o navodnom ruskom miješanju u američke izbore. SAD je već uveo sankcije pojedincima i subjektima povezanima s vođom IRA-e. Tvrtka sa sjedištem u Sankt Peterburgu je prema tvrdnjama američkih dužnosnika, bila ključna za ruska nastojanja da se umiješaju u predsjedničke izbore 2016.