NAPAD U KABULU: Kod zračne luke poginula i djeca – upozorili smo na vrijeme, kažu talibani

Nove prijetnje evakuacijama u ionako kaotičnom Afganistanu. U blizini zračne luke u Kabulu poslijepodne su se dogodila najmanje dva napada, među kojima bar jedna eksplozija nakon koje je drugi napadač počeo pucati. 

Izvor: Media servis

Kako prenose strani mediji, poginulo je najmanje 13 osoba, uključujući djecu, a ranjeni su i brojni talibanski stražari. Sve upućuje na to da se radi o samoubilačkom napadu. Afganistanski novinar Bilal Sarwary, koji je evakuiran iz zemlje prije nekoliko dana, rekao je da se eksplozija dogodila u kanalu u kojem se izbjeglicama prvjeravaju vize. Objavio je da je bombaš-samoubojica detonirao eksplozive među ljudima prije nego što je drugi napadač počeo pucati.

Kod zračne luke vlada pravi kaos, a mediji i agencije javljaju o čak 60 mrtvih u eksplozijama i 140 ranjenih.

O samom napadu oglasili su se i Talibani. Njihov glasnogovornik Zabiullah Mujahid rekao je da su Amerikance na vrijeme upozorili na mogućnost napada.

“Talibani su posvećeni suradnji s međunarodnom zajednicom i nećemo dozvoliti da Afganistan postane baza za njihove terorističke napade. Talibani su na vrijeme upozorili američke postrojbe na opasnost od napada i terorističkih grupa poput ISIS-a”, poručio je Mujahid.