NAPAD U IVANIĆ GRADU: Ministar Aladrović o incidentu u Centru za socijalnu skrb

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović uoči sjednice Vlade komentirao je incident u Centru za socijalnu skrb u Ivanić Gradu.

Izvor: Media servis

“Gdje je nezadovoljni korisnik počinio napad na socijalne radnike. Na sreću trudom zaštitarke napad je spriječen. Međutim, ovakvo ponašanje upućuje na to da posljednjih nekoliko dana u sustavu socijalne skrbi imamo izrazito visoke društvene tenzije.”

Povod je bilo izdvajanje djece iz obitelji, dodao je Aladrović i pozvao na smirivanje tenzija te suzdržavanje od neprimjerenih komentara ili djelovanja. Rekao je da je imao i da će imati niz sastanaka vezanih za sustav socijalne skrbi.

“Želim poručiti, da bismo reorganizirali sustav i učinili bi ga boljim, svi moramo aktivno sudjelovati u tome. Želim zaštititi fokus korisnika, sve korisnike općenito, ali želim zaštititi i poručiti da svi moramo stati iza svih radnika koji vrijedno rade. Izolirani slučajevi i tragedije ne mogu biti povod za napad na cijeli sustav, a pogotove ne za fizički napad na djelatnike.”

Što se tiče tragičnog slučaja u Novoj Gradišci Aladrović je rekao da će Ministarstvu sljedeći tjedan biti isporučen rezultat nadzora Komore socijalnih radnika te da će tada znati što se dogodilo sa stručne strane.

“Mi smo u postupku upravnog nadzora utvrdili određene nepravilnosti za koje smatramo da su bile takve da ravnatelj centra više nije mogao nastaviti svoj posao. Mi smo tu odreagirali u jednom danu, to je naša dužnost i razriješili smo ravnatelja i imenovali v.d. ravnateljice.”

Osvrnuo se i na prozivku predsjednika Zorana Milanovića koji je poručio da nije trebalo spajati ministarstva.
“Svatko može imati različite stavove. Sigurno neću dovoditi u pitanje funkcioniranje Vlade na ovaj način. 15 od 27 zemalja u EU-u ima spojena ovakva ministarstva, mi nismo izuzetak i ne mogu se nikako složiti da reorganizacija ministarstva može imati direktnu uzročno-posljedičnu vezu sa slučajem u Novoj Gradišci. Jednostavno taj pristup ne mogu prihvatiti.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!