NAPAD U CENTRU ISTANBULA: Uhićena jedna osoba – Erdogan osudio “kukavički napad”

Turska policija uhitila je osobu osumnjičenu za podmetanje bombe koja je jučer eksplodirala u pješačkoj zoni u četvrti Taksim u centru Istanbula, a koja je navodno povezana sa zabranjenom Kurdskom radničkom strankom.

Izvor: Media servis

U eksploziji je život izgubilo najmanje šest osoba, dok ih je više od 80 ranjeno.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan osudio je “kukavički napad” te poručio da sve informacije upućuju da je riječ o terorizmu.

No, odgovornost za napad još uvijek nitko nije preuzeo. Prema zasad dostupnim informacijama nema službenih podataka da je u eksploziji u Istanbulu stradao netko od hrvatskih državljana, za Media servis su potvrdili iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

“Prema zasad dostupnim informacijama nema službenih podataka da je u eksploziji u Istanbulu stradao netko od hrvatskih državljana.

Veleposlanstvo RH u Ankari, zajedno s Generalnim konzulatom u Istanbulu, prati situaciju te je u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je uime Ministarstva vanjskih i europskih poslova i u svoje osobno, turskom ministru vanjskih poslova Mevlütu Çavuşoğluu sućut te nadu u brz oporavak ozlijeđenih.

Naglasio je kako su Hrvatska i hrvatski narod solidarni s Turskom i svim njenim građanima”, poručili su iz MVEP za Media servis.