PREPILILI MU VIJKE NA KOTAČIMA: Čim se vratim u Hrvatsku sve ću prijaviti – kaže Leković, predsjednik HND-a

saša leković

“Znate da sam ja dosadan tip koji na FB-u postavlja samo postove u vezi sa novinarstvom i medijima te ponekad neku mjuzu. No, ovo je zanimljivo i mislim da je zaslužilo da bude objavljeno. Just in case. Danas poslije podne nasred autoputa auto mi je „poludio“. Počeo se tresti a potom krivudati”, piše predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković na Facebooku.

“Uspio sam ga zaustaviti u zaustavnoj traci i shvatio da mi je prednji desni kotač iskrivljen i prednja plastična „maska“ izvaljena iz ležišta. Kako je auto star prva misao bila je da je to uzrok. No, kako imam odličnog auto mehaničara koji mi „radi“ aute već gotovo 25 godina a auto je bio na tehničkom i registraciji prije dvadesetak dana ništa mi zapravo nije bilo jasno.

Odšlepali su me do prvog ozbiljnog auto mehaničara koji je auto preuzeo, obećao da će ga pregledati i ustanoviti uzrok kvara što je prije moguće. Čovjek me nakon nekog vremena obavijestio kako je ustanovio da su dva zavrtnja/šarafa na desnom prednjem kotaču prepiljena do pola i da je nakon 300 kilometara vožnje to uzrokovalo pucanje. (Naime, pokupio sam zavrtnje/šarafe, tj. njihove ostatke, na mjestu nezgode i ponio ih sa sobom).

Nije prvi puta da se netko „igra“ zavrtnjima/šarafima na kotačima mojega auta. Jednom su ih samo odšarafili napola, ali je auto bio relativno nov pa sam brzo shvatio da nešto nije u redu. Ovaj stari ionako stalno „drnda“ pa ne primijetim odmah promjenu.

To je inače jedna od češćih metoda „opstrukcije“. S obzirom da današnji dan mogu računati kao „rezervni“ rođendan evo i „rođendanske“pjesme „majstorima“.

Više saborskih klubova tražilo je zbog ovog slučaja tematsku sjednicu Odbora za medije. Izvršni odbor (IO) Hrvatskog novinarskog društva (HND) pozvao je pak nadležne institucije “na istragu i primjerene reakcije”, nakon “evidentnog pokušaja ubojstva” predsjednika HND-a Saše Lekovića.

Elizabeta Gojan potpisala je priopćenju Izvršnog odbora u kojem se podsjeća da su prepiljena dva vijka na jednom od kotača Lekovićeva automobila, što je uslijedilo “nakon niza pismenih, konstatnih prijetnji njemu i istaknutim članovima HND-a i urednicima hrvatskih medija”.

Saša Leković nam je pak rekao: “Kad se vratim u Hrvatsku ću to prijaviti. Zvao me i ministar Orepić i razgovarali smo. ..Policiji u Srbiji to nisam prijavio jer sam tu bio samo nekoliko kilometara kada se to dogodilo.”

Leković kaže i kako je odavno sam odustao od prijava jer su mnogi napadi anonimni. Teško je otkriti tko stoji iza njih, kaže, i ne može svaka dva dana sjediti u policiji 3-4 sata i davati izjave o nečemu iza čega ne bude ništa.”

Kad smo kod novinarstva i novinara, evo što je Ivan Pernar, zastupnik Živog zida, poručio Marijanu Hanžekoviću – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://web.facebook.com/sasa.lekovic.7/posts/10210949187905105″ bottom=”30″]