NAPAD NA NOVINARKU: Četvorica ju blokirali u autu – tvrdili da su rođaci ministra Kujundžića

U vrijeme dok ministra zdravstva Milana Kujundžića ima problema s imovinskom karticom i nekretninama, novinarka Slobodne Dalmacije Andrea Topić verbalno je napadnuta ispred njegove kuće u Ivanbegovini.

Ispred kuće ministra Kujundžića verbalno su je napala četvorica muškaraca koji su, navodno, ministrovi rođaci.

Nisu joj dopustili da snimi kuću koja je u vlasništvu obitelji Kujundžić, a kada je novinarka sjela u automobil, muškarci su ju okružili i nisu joj dopustili da ode.

Novinarka je iz automobila nazvala kolege iz redakcije, a oni su kontaktirali policiju.

Iz splitske policije su rekli kako su zbog verbalnog napada na žensku osobu u petak uhićena četvorica muškaraca u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina.

”Dok se osoba nalazila u vozilu, pokušavajući krenuti vozilom s mjesta događaja, muškarci su joj zapriječili odlazak i tom prilikom oštetili vozilo”, priopćili su iz policije.

Slobodna Dalmacija je objavila snimke na kojima se može vidjeti kako jedan muškarac sjedi na haubi automobila novinarke Topić, a drugi se naslonio na stražnji dio automobila.

Foto: Screenshot/YouTube/Slobodna Dalmacija
Foto: Screenshot/YouTube/Slobodna Dalmacija

Treći je otvarao vrata od automobila, unatoč tome što je Topić molila da to ne radi te da ju ostavi na miru.

”Osjećam se uznemireno, tresem se, imam napadaj panike. Opkolili su mi auto i ne daju mi da se maknem”, rekla je novinarka na jednoj od snimaka na kojima se vidi da jedan od muškaraca iz usta vadi zubnu protezu i pokazuje ju novinarki kroz prozor automobila.

Nešto prije dolaska policije jedan od njih, koji je navodno zvao ministra Kujundžića, ponovno je prišao automobilu i rekao novinarki da sada može snimati kuću.

Pu splitsko-dalmatinska o svemu je priopćila:

Jučer oko 11 sati u Ivanbegovini četiri muškarca su verbalno napala žensku osobu, a nakon toga okružile osobno vozilo u koje je ušla kako bi se od njih sklonila.

Dok se osoba nalazila u vozilu, pokušavajući krenuti vozilom s mjesta događaja, muškarci su joj zapriječili odlazak i tom prilikom oštetili vozilo.

Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izišli na teren, uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina.

Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega će danas protiv njih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari.