NANSI TIRELI: Ne može Vrdoljak reći da HNS može i lijevo i desno – to je onda trgovina

nansi tireli

Gostujući u emisiji Bez cenzure Rovinj FM-a, saborska zastupnica i bivša predsjednica Hrvatskih laburista Nansi Tireli osvrnula se na izjave novog predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka u kojima je rekao kako je HNS stranka centra i da jednako može koalirati i sa lijevima i sa desnima.

“To je trgovina jer ako kažete da možete s jednima i drugima, onda ne možete. Tu postoje stranačka načela. U svakom statutu piše za što se stranka bori. Ne možete biti i lijevo i desno. Zna se za što se bori ljevica, a za što desnica. Ne možete u jednom danu donijeti zakon u kojem ćete pogodovati stranom kapitalu a na štetu hrvatskih građana pritom uvjeravajući građane kako ste vi centar i kako možete biti i lijevo i desno, to je vrlo opasno.”, prenosi Media servis.

Tireli se osvrnula na generaliziranje saborskih zastupnika i svrstavanje ih u isti koš, kazavši kako od 151 saborskog zastupnika zasigurno ima onih zastupnika koji rade i do pola noći, no priča se, kako kaže Tireli, samo o onima koji su aktivni u jutarnjim satima kada su kamere upaljene.

“Ja sada mogu reći 15 do 20 zastupnika obavlja svoj posao korektno i uredu i onda bi bilo u redu da mediji i novinari ponekada te zastupnike imenom i prezimenom spomenu, a ne da generaliziramo stvari i da kažemo nijedan saborski zastupnik ne radi.”

Bilo je riječi i o aktualnoj Vladi:

“Problem Domoljubne koalicije je taj što ne provode reforme. Dozvoljava da ideološke teme nameću kao egzistencijalne teme, što nije točno. Mi se prepucavamo idemo li u Jasenovac 22. ili 24., je li nešto napravljeno ili nije. Mi smo počeli javno i svugdje vikati ‘Za Dom spremni‘, mi smo počeli biti sudionici i gledamo crne košulje koje se postrojavaju na Trgu bana Jelačića ili na Markovom trgu. Ukoliko mi ne reagiramo, a to činimo jako malo, to može biti jako opasno a za to će biti kriva Domoljubna koalicija”, rekla je Tireli.

Saborska zastupnica Laburista osvrnula se i na sebe kao političarku.

“Kako kažu. Za ideale ginu budale. Ja spadam u te ideale, dakle ja još uvijek nisam naučila i često mi kažu da meni u politici nije mjesto. Ja još uvijek vjerujem da ima poštenih ljudi, da ti ljudi mogu u politici nešto mijenjati.”

Komentiraj