NANSI TIRELI: Ja jesam istinska ljevičarka – spremna sam razgovarati o suradnji sa SDP-om

nansi tireli

Tema današnje emisije Bez Cenzure Rovinj FM-a bili su predstojeći parlamentarni izbori u kojoj su svoj stav iznijeli SDP-ov Peđa Grbin, IDS-ov Giovanni Sponza, HDZ-ov Jurica Šiljeg i Laburistica Nansi Tireli.

A upravo je bivša predsjednica Hrvatskih laburista jasno poručila kako joj je žao što njena stranka neće koalirati sa SDP-om kao i dosada, ali da ona nije mogla utjecati na to jer Laburisti imaju novo vodstvo koje se nije potrudilo učiniti nešto više da se to ne dogodi:

“Takva retorika je rezultirala tome da laburisti u ovoj narodnoj koaliciji nisu potrebni”, kaže Tireli, a prenosi Media servis.

Na pitanje kako komentira medijske napise da će se upravo ona naći na SDP-ovoj listi za predstojeće parlamentarne izbore, Nansi Tireli kaže da do sada nisu bili nikakvi individualni razgovori nje i SDP-a, već isključivo razgovori političkih stranaka, no prema svemu sudeći sama Tireli razmišlja o tome:

“U ovom predstojećem periodu ostaje meni osobno i kolegama iz SDP-a da vidimo što ti napisi znače i ukoliko možemo vidjeti koji bi nam to bili zajednički ciljevi.”

Na pitanje bi li se htjela naći na SDP-ovoj listi, Tireli kaže kako treba vidjeti što se konkretno traži od nje ali da njoj ta koalicija nije strana:

“Ja jesam istinska ljevičarka. Ono što sam radila kao saborska zastupnica, to mislim raditi i dalje i ukoliko nekome trebam takva kakva jesam sa svojim idejama i svjetonazorima onda možemo na tom tragu razgovarati.”

Na pitanje znači li to izlazak i stranke Hrvatskih Laburista.”Ja još uvijek očekujem od Predsjedništva smjernice kako laburisti izlaze na izbore, samostalno ili koaliciji. Ukoliko mislim izaći onda ću to najprije reći na Nacionalnom vijeću 16., a do tada ću donijeti odluku o tome na koji način mislim i mislim li nastaviti svoju političku karijeru.”

Tireli se osvrnula i na novog partnera u Narodnoj koaliciji, HSS, za koje kaže da politike stranke kreiraju pojedinici. HSS ima novog predsjednika koji je suprotnost od Branka Hrga i to rezultira smjernicama i pomacima, rekla je Tireli.

A predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg osvrnuo se na unutarstranačke izbore u HDZ-u na kojima je u toj stranci opet samo jedan kandidat, Andrej Plenković koji će svoj program danas predstaviti u Pazinu. Na upit o aferama koje upravo tresu HDZ, Šiljeg je rekao:

“Mislim da DIP je dao komentar na to da je sve legalno, ništa nije rađeno protuzakonito. Ne bih znao zašto gospodin Stier nije htio potpisati financijsko izvješće.”

Šiljeg je komentirao i odluku HSS da koalira sa SDP-om a ne sa njima:” Mi znamo tko je na čelu HSS, čovjek koji je osuđen za razbojništvo i provaljivanje u automobile i mogu zaključiti da je to prodaja HSS-a. Bivši čelnik je rekao da se prodaju kao svinje na sajmu”.

HSS nikako svjetonazorno ne može biti sklon SDP-u, kaže Šiljeg. “Mislim da je to samoubojstvo HSS-a i ubojstvo ljudi koji su gradili HSS. Mislim da netko tko je skroz desnog centra i okrene se lijevom, onda je u pitanju politička trgovina.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!