NANCY PELOSI: Hrvatska je američki saveznik, regionalni lider i NATO partner

Uoči summita Međunarodne krimske platforme koji se sutra održava u Zagrebu, predsjednica Zastupničkog doma američkog Kogresa Nancy Pelosi još je jednom osudila rusku agresiju i istaknula važnost skupa u Hrvatskoj.

Izvor: Media servis

“Kao predsjednici, privilegija mi je pridružiti se našim europskim saveznicima i drugim partnerima iz cijelog svijeta u Hrvatskoj kako bismo dali nepogrešivu izjavu o našoj solidarnosti s ukrajinskim narodom”, rekla je predsjednica Nancy Pelosi.

“Vladimir Putin vodi neizazvani, sveobuhvatni napad na Ukrajinu: od tekuće okupacije Krima do njegovog pokušaja pripajanja dodatnih teritorija do njegovog očajničkog i sve većeg ciljanja civila i civilne infrastrukture.

Ovog tjedna, Amerika se pridružuje našim demokratskim partnerima kako bismo potvrdili naše obećanje da ćemo biti uz ukrajinski narod u njihovoj borbi za slobodu i držati Rusiju odgovornom – sve dok se ne izvojuje pobjeda.”

“Radeći povijesnom brzinom, snagom i jedinstvom, Sjedinjene Države i naši saveznici nametnuli su razorne posljedice Rusiji i isporučili Ukrajini pomoć koja je promijenila igru”, nastavila je predsjednica Pelosi.

“Naša čvrsta solidarnost s herojima Ukrajine do sada je bila odlučujuća, a bit će još važnija kako se približava zima. Zajedno s predsjednikom Parlamentarne skupštine NATO-a, kongresmenom Gerryjem Connollyjem, veselim se razgovoru o tome kako možemo dodatno podržati Ukrajinu – jer borba za Ukrajinu je borba za samu demokraciju.”

Predsjednica Pelosi zaključila je:

“Hrvatska je ključni američki saveznik, regionalni lider i NATO partner – a naši angažmani u Zagrebu produbit će veze među našim narodima. Amerika se pridružuje našim saveznicima u pozdravu hrvatskom predsjedniku Gordanu Jandrokoviću i ukrajinskom predsjedniku Ruslanu Stefanchuku, kao i hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i ukrajinskom predsjedniku Volodymyru Zelenskyyu, što su sazvali čelnike zakonodavnih tijela iz svjetskih demokracija na ovaj pravovremeni i važan summit.”