NAKON ŽUSTRE SVAĐE OKO RAVNATELJA: Razriješen Goran Radman – prijedlog da v. d. bude Siniša Kovačić

goran radman

Kao što se i očekivalo, rasprava o smjeni glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana izazvala je veliku svađu na Odboru za informiranje, informatizaciju i medije. 

Oporba je tražila da se Radmana pozove da odgovori na optužbe koje su razlog njegove smjene.  Zato su se okomili na vladajuće, ali i na predsjednika Nadzornog odbora HRT-a.

Ipak Odbor je predložio Saboru da razriješi Radmana i za vd. ravnatelja predložio Sinišu Kovačića.

Podsjetimo, sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije s temom razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana jučer je iznenada sazvana, jutros iznenada otkazana, pa nakon svega ponovno sazvana za 11 sati.

Potpredsjednik Odbora SDP-ov Nenad Stazić i šef Odbora HDZ-ov Andrija Mikulić:

“Ja želim da mi sačuvamo dignitet predsjednika našeg odbora. Da njemu kažu izvoli sazvati sjednicu i predložiti v.d.-a, a kada on pita koga da predložim, a oni mu kažu što to tebe briga, to ćemo ti reći ujutro. Ne kažemo mu ni ujutro jer je jutros morao odgoditi sjednicu. To je jedno ponašanje prema predsjedniku našeg odobora koje je nedopustivo,” rekao je Stazić.

“Ništa ne radimo preko koljena, upravo suprotno kasnimo. Istina je i to da sam vam rekao za točku 2. kada će vam biti uručeni materijali, na što ste se vi nasmijali, ali imate pravo komentirati na svoj svojstven način. I ono što vas molim, nemate potrebe mene braniti,” kazao je Mikulić, a prenosi Medija servis.

Komentiraj