NAKON ŽIGOSANJA U ŠKOLI: Slovo “U” utisnuo je učenik – ceh će smjenom platiti ravnatelj

Završen je nadzor u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u kojoj je prošli tjedan je učenik prvoga razreda užarenim predmetom u obliku slova “U” opekao i doslovno žigosao školsku kolegicu.

Izvor: Media servis

Sve se odigralo u razredu za vrijeme nastave, a škola nije bila prijavila slučaj policiji, već se za njega saznalo iz medija.

“S obzirom na utvrđeno stanje, školskom odboru upućen je prijedlog za razrješenje ravnatelja, dok je za dva zaposlenika predloženo izdavanje pisanog upozorenja uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Inspekcijskim nadzorom utvrđene su i druge nepravilnosti u radu ustanove zbog čega je škola dobila novčanu kaznu, a izrečene su joj i naredbe za ispravljanje propusta i nepravilnosti.

S obzirom na to da se radi o inspekcijskom postupku, nismo u mogućnosti izlaziti s više detalja u javnost. Kao što sam već nekoliko puta naglasila, ponovit ću da škola mora biti mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja ili diskriminacije, a svi dionici u sustavu, prije svega učitelji i ravnatelji, imaju odgovornost štititi sustav od nasilja i prevenirati ovakve situacije”, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Komentiraj