NAKON VIDEO SNIMKE: Stručni tim MUP-a će u Splitu utvrditi istinu o “okršaju” navijača i policije

Čini se kako neće sve ostati samo na snimci koja pokazuje brutalnost policajca koji je na podu mlatio mladića nakon utakmice Hajduka i Dinama u Splitu u incidentu koji se dogodio ispred prostorija Torcide.

Iz MUP-a su priopćili da je u Split poslan stručni tim službenika kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti policijskog postupanja.

“Temeljem zapovijedi glavnog ravnatelja policije u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku upućen je stručni tim službenika kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti policijskog postupanja”, kratko su odgovorili u MUP-u.

Podsjetimo, oko četiri sata nakon utakmice policija je na poziv građana intervenirala ispred Kluba navijača gdje ih je grupa od 80- ak osoba napala i gađala bocama, a ozlijedili su jednu policajku. Pozvali su pomoć Interventne policije koja je pak zbog prijetnje navijača staklenim bocama bila primorana ispaliti tri hitca u zrak.

Slobodan Marendić, načelnik PU splitsko-dalmatinske je rekao da su navijači policajcima prijetili da će ih zaklati razbijenim bocama, pa su bili primorani zapucati u zrak. Nakon objave sporne snimke rekao je kako policiji “nije na čast” ako je ona autentična, što će se utvrđivati kriminalističkim istraživanjem.

Sudac je u ponedjeljak, uz mjere opreza, iz istražnog zatvora pustio trojicu mladića uhićenih u subotu iza ponoći zbog napada na policiju nakon utakmice Hajduka i Dinama na splitskom Poljudu, odbivši tako prijedlog tužiteljstva da ih se tamo zadrži zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Mladići u dobi od 29, 21 i 22 godine osumnjičeni su da su u petak navečer ispred Kluba navijača Hajduka u središtu Splita nekoliko sati nakon nogometnog derbija sudjelovali u napadu na policiju.